komentowanie bzdur o jakis gang bangach Galianiego z Ibrą nawet nie ma sensu. Tylko jedno: 30letni pilkarz, z pensja plus 10mln euro netto rocznie, wystawiony na liste transferową, od polowy sezonu odsuniety przez trenera, skonfliktowany z najwieksza gwiazda klubu. Ja wiem, ze niektorzy polscy - podrekslam -polscy fani Milanu do dzis mysla ze Barca bronila sie przed najazdem Galianiego rekami i nogami, a Ibre Łysy wyjal mimo buntu prezesow Barcy. Tak, dalej zyjcie w tym swiecie.
A teraz cos, co powinno dac do myslenia niektorym kumatym: Ibra i jego odjescie do Milanu. W prasie katalonskiej pojawialy sie rozne ceny za Ibre, chocby ta z ofertą 35mln od City czy tez oferty z Kataru na 50mln. Tylko wlasnie tu rodzi sie problem. Ibra powiedzial krotko: ide do Milanu albo zostaję. Jako ze nikt Szweda juz nie chcial w Barcelonie(Pep o tym zadecydował), zostala jedna opcja: zaproszenie geniusza Lysego aby dokonał gang bangu. I teraz radze przesledzic sprawe Thiago. Mozecie sobie tu pisac bajki o licytacji a prawda dla Milanu jest brutalna: jesli - powatrzam - jesli Silva bedzie chciał odejsc - a uwierzcie mi, dzis Milan jest w niezlej czarnej dupie finansowo-, to nie odejdzie byle gdzie ze tak powiem, odejdzie tam gdzie bedzie chciał. I na nic sie zda wasza wydumane licatacja. Zyjecie w swiecie iluzji, jak Barca i Silva sie dogadaja to chocbyscie walili glową codziennie w mur skonczy sie kwocie Cescowej - co na moj gust i tak jest zbyt duzo, gdyz nie uzwazm Silvy za zadnego Beckenbauera.
--
a co do kwoty za Etoo
dzis jest idelana opcja do porownania. Van Persie. zostal mu rok kontraktu. Za ile pojdzie, jesli pojdzie? za 40mln? haha. I tu jest jeszcze cos na plus dla Holendra, jego pensja jest zaledwie 6 czy 5mln. Etoo w Barcy btał ponad 10. Wiec nowy klub musial dac mu tyle samo albo i wiecej (co automatycznie zbija cene pilkarza). Cena Etoo wowczas to ok. 20mln i to mysle ze ani ero wiecej a mysle ze i za 15 by poszedl.