Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post autor: ryba_82 » 05 cze 2012, 11:03

Emerald pisze:Ja sie z tym nie zgadzam.

Kraje takie jak Austria czy Szwajcaria to sa miejsca gdzie poziom zainteresowanie pilka nozna mozna porownac do poziomu zainteresowania hodowla golebi w Polsce.
Natomiast Rosje po pierwsze ciezko porownywac z Europejska czolowka z tego powodu, ze Rosji blizej do Kataru niz Europy.
Chodzi mi o to, ze zycie tam jest zupelnie inne niz w Europie.
NAtomiast Polska to (prawie) 40 milionowy kraj w centrum Europy, gdzie na punkcie pilki noznej ludzie maja totalnego pierdolca.
Mysle, ze jesli chodzi o potencjal ligi to blizej nam do Bundesligi niz do Eredivisie.
Tyle tylko, ze jestesmy o 100 lat zacofani jesli chodzi o kase (i ta roznica sie powieksza zamiast zmniejszac) i o najmniej 200 jesli chodzi o organizacje.

Pewnie PL tutaj mniec nie bedziemy, ale mysle, ze spokojnie stac nas na lige na poziomie Ligue 1.
:?: :?:

Akurat gołębiarzy w Polsce jest wielu,przynajmniej w moim regionie.Nawet mój szwagier posiada takie wynalazki:
Obrazek

Obrazek

A tak na poważnie to liczba widzów ma na pewno jakiś wpływ na siłę ligi,ale w takiej Austrii zaplecze drużyn jest o wiele większe tak jak i pieniądze a ligę mają taką sobie by nie powiedzieć słabą.Powinni mieć dużo lepszą a jedyną przyczyną takiego stanu rzeczy nie jest na pewno małe zainteresowanie futbolem w tym kraju.
Czemu nie bierzesz pod uwagę Rosji?W każdym europejskim kraju żyje się inaczej a ich liga na pewno należy do Europy-zarówno kluby jak i reprezentacja są zrzeszone w UEFA.
Na koniec dodam tylko,że potencjał może i mamy,ale z poziomem to nam daleko do tej Eredivisie a porównywać Bundesligi i Ekstraklasy nie będę by nie nabawić się kompleksów :D

Wróć do „Polska”