Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post autor: Ebi » 07 cze 2012, 23:40

Tej grupie poświęce chyba najmniej miejsca, ponieważ żadna z ekip nie wzbudza mojej wielkiej sympatii (no może Irlandia).

Nie chciałbym, że Hiszpanie okazali się znów najlepsi. Niektórzy może już wiedzą, ale bardzo jestem wyczulony na wszelkie "owcze pędy", "odruchy stadne" czy medialny szał wokół czegoś tam, a tak się stało w ich przypadku po ostatnich sukcesach, kiedy to reprezentacja, której nikt z mojego środowiska nie kibicował 10,8,6 lat temu nagle stała się pupilem bijąc nawet Brazylię. Przerzuty jebane, a tego nie lubię bardzo w ftubolu. Nie życze im źle - nigdy też do nich nic nie miałem, ale pora spasować.

Włosi to kolejny obok Anglii i Francji cichy faworyt - ekipa po przejścia, pozbawiona już wielkich nazwisk (te największe bliżej mają do emerytury), cała liga jak i kraj skompromitowany przez coraz to gorsze afery, wyniki coraz gorsze, ale dla nich to woda na młyn. Tylko Włosi i Niemcy potrafią pojechać na turniej bez formy, bez dobrej atmosfery, męczyć się w grupie, żeby ostatecznie dojść bardzo daleko. Teraz, kiedy mało kto skupia się na ich zaletach ja uważam, że mogą zrobić coś fajnego.

Irlandię i Chorwację sobie daruję - nic ciekawego Wam nie powiem. Liczę tylko po cichu, że napsują sporo krwi Hiszpanom i La Roja nie wyjdzie z grupy :wink:

Typu na awans:

Hiszpania i Włochy

CIEKAWOSTKI OD EBIEGO

Irlandia ma najstarszego trenera w historii całych rozgrywek :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”