Polak kibicem zagranicznego klubu ??

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 maja 2005, 11:10

Ja natomiast kibicuje Milanowi i Wrocławskiemu Śląskowi.
Milanowi dlatego że płynie we mnie troche krwi Włoskiej dlatego że mój ojciec pochodził z Włoch dokładnie z Mediolanu i tez kibicował Milanowi.Kilka razy byłem w Mediolanie na meczach i moim zdaniem jest tam sto razy lepiej niz tu we Wrocławiu juz nie wspomne o stadionie no ale wiadomo klub z Wrocławia tonie w długach gra w 3 lidze byc moze wejdzie do 2.
We Wrocławiu tez bywałem no własnie bywałem na meczach jeszcze jak Śląsk grał w pierwszej lidze i czasami chodziłem tez na mecze jak grał w drugiej lidze ale nie chciałem juz wiecej ogladac jak sie stacza Śląsk do 3 ligi.
Obecnie wole juz chodzic na mecze kosza w ostatnich 3 latach bywałem prawie na wszystkich meczach , na piłke ręczna tez czasami chodze no i na żużel to juz raczej sporadycznie.
Pewnie dlatego kibicujemy zagranicznym zespołom bo chcemy zobaczyc jak oni wygrywaja oczywiscie nasze zespoły tez wygrywaja ale pilka Polska nikt sie nie interesoje oprocz nas rodaków moze sie zdarzaja jakies przypadki ze za granica tez kibice sa ale to albo z tego wzgledu ze maja rodziny ale ze kiedys pochodzili z Polski.
Obecnie w tych krajach gdzie pilka jest na słabszym poziomie ludzie tez kibicuje zagranicznym zespołom chca ogladac dobra gre.
Duzy wpływ maja tez piłkarze tam gdzie gra jakis super zawodnik tam tez rosnie liczaba kibiców dla przykladu Sheva grał w Ukrainie i teraz Milan ma duzo kibicow na Ukrainie bo tam gra ich rodak u nas tez tak jest przykłady:Dudek , Krzynówek i inni.

Wróć do „Hyde Park”