Polak kibicem zagranicznego klubu ??

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 17 maja 2005, 13:08

zawdi pisze:
Pisakk pisze: Na początek końcowa część Twojego posta - tak w kwestii wyjaśnień. Najpierw zarzucasz mi, że oskarżam Cię bezpodstawnie, nic o Tobie nie wiedząc o dość popularną w Polsce tendencję "gdzie sukces tam i ja". Ale dalej to Ty sam rzucasz hasłami, że zakochałem się w Valencii wtedy, gdy zdobyła dwa razy mistrzostwo Hiszpanii...Gdzie tu logika?! :shock: Teraz ja mógłbym równie dobrze powiedzieć, że Barca nakupowała sobie piłkarzy to Zawdi jej kibicuje...Wyjdzie na to samo??

Dla Twojej informacji Valencii kibicuje od roku bodajże 1997, więc dobre pięć lat przed pierwszym triumfem w La Liga, a więc Ty także nie masz podstaw, aby uważać mnie za kibica sukcesu. I pomimo Twojego szczerego oburzenia czynisz tak samo...Ciekawe...
dziwisz sie? najpierw ty rzucasz jakies oskarzenia i myslisz ze sie bede tlumaczyl? nie musze sie tlumaczyc, nie mam z czego. zawsze bylem dumny z barcelony. nie rozumiem czemu dziwisz sie czemu postapilem tak samo jak ty, skoro to ty pierwszy mnie zaatakowales :shock: kibicuj valencji kiedy chcesz i od kiedy chcesz, nic mi do tego. tylko co ci do mojego kibicowania barcelonie, o ktrym nic nie wiesz, a wyglaszasz jakies tezy. ciekawe....
Pisakk pisze: Vel Tymon Jagła (Deco_10)...Dziwnym zbiegiem okoliczności macie to samo IP. Ale pewnie połączyła Was miłość do Barcy...

hmmm... niejednokrotnie rozmawialismy ze soba w temacie o barcy. chyba sie nie zgadzalismy, wiec nie wiem czemu miala by sluzyc ta maskarada. nawet teraz wlaczylem sie do dyskusji tymona i baqu. nie mam takich samych pogladow, ale ok to samo IP. jak sie dowiedzialem tymon tez mieszka w toruniu. jezeli mamy net przez ta sama kablowke, to prawdopodobnie laczymy sie z www przez ten sam serwer proxy, tyle. stad to samo IP, o ile takowe jest. a tak w ogole to co z ciebie taki rutkowski??
Na pewno to nie jest Tymon, bo w tym czasie kiedy zawdi pisał posta Deco_10 był ze mną w school. O 10.30 mieliśmy j. rosyjski, więc nie ma możliwości aby pisał to Tymon!

Wracając do tematu (ja też jestem z Torunia) istnieją u nas dwa kluby piłkarskie: TKP-Elana i Pomorzanin. Ja gram w Pomorku i kibicuję tej drużynie. Występuja oni w IV lidze, nie dawno byli zagrożeni spadkiem do V ligi, ale seria remisów i zwycięstw oddala ich od miejsca spadkowego. Mało kto w Polsce słyszał o tej drużynie, bo klub ten nie osiągał super wyników. TKP nie kibicuję, bo to rywal jak wiadomo.
W Toruniu jest również znany chyba w całej Polsce klub żużlowy Apator. Również jestem ich kibicem.
Siatkówki w grodzie Kopernika nie mamy, bo zespół "Budowlanych" nic nie osiąga na arenie krajowej czy nawet w województwie.
Kiedyś była u nas koszykówka na wysokim poziomie, ale zabrakło kasy i klub się rozpadł. Fani koszykówki na pewno pamitają AZS Toruń, i takich zawodników jak Żytko czy Jeklin.
W polskiej lidze kibicuję Lechowi Poznań, ze względu na dziadka, który pochodzi z tego miasta.

Jednak klub, który uwielbiam najbardziej na świecie to MAnchester United! :wink:

Wróć do „Hyde Park”