Co do Eto'o, pozostaje mi jedynie napisać to, co napisałem pod jednym z ostatnich newsów:
Widać Eto'o szanuje Real, tak jak Real kiedyś go szanował. Jednak to co zrobił Figo (proponuję zobaczyć co gadał tydzień przed i tydzień po transferze do Blancos), jak zachowywał się Real w stosunku do E2 (nie dał mu żadnej szansy na pokazanie się i chciał za wszelką cenę, aby grzał ławę w Realu, Perez nie chciał zgłosić go do La Liga [jak napisał Bienias, pozdro BO
Druga sprawa, że E2 jest osobą publiczną i nie wypada mu tak śpiewać. Nie jest jednak przecież z parafii sióstr klementynek. Do Stoichkova jeszcze mu daleko.
Kibicom Realu proponuje spojrzeć na ostatnie zachowanie Roberto Carlosa: to co zrobił świadomie dając swą koszulkę po meczu faszystom z 'Ultras Sur' jest o nieporównywalnie gorsze od tego co zrobił E2.
Co do tego, czy E2 powinien przeprosić: niech mi ktoś napisze, kiedy Real jako klub, obecnie, za pomocą przedstawicieli lub sam Perez, przeprosili za to, co robił Franco? Bo jakoś sobie nie przypominam. To tak eot. E2 przeprosił, bo musiał i tak wypada, wiadomo było, że tak zrobi, bo 'Marca' uwielbia sensacje i by mu tego nie odpuściła.
Przypomnę także, jak Figo w 1999 roku po wygraniu przez Barçę mistrzostwa Hiszpanii śpiewał: "Blancos, llorones, felicitad a los campeones", by rok później przejść do Realu. Ciekawe co kibice Realu czuli jak to śpiewał, a co jak został zawodnikiem Blancos
Według tego, czego się przed chwilą dowiedziałem, to przemówienie E2 wyglądało mniej więcej tak:
Najpierw E2 dziękował wszystkim, gdy powiedział już wszystko co chciał powiedzieć, podszedł do grupy piłkarzy i chciał oddać mikrofon kolejnemu zawodnikowi Blaugrany, jednak w tym momencie bezwzględnie najlepszy piłkarz na świecie Gerard (:shock:), powiedział mu co ma krzyczeć, wtedy E2 wszedł na środek i zaczął śpiewać "Madrid, cabron, saluda al campeon" razem z ludźmi cieszącymi się z mistrzostwa FCB.
Tak na marginesie, to od kilku lat już niektórzy zawodnicy Barçy i Realu po zdobyciu La Liga zachowują się podobnie, czego najlepszym przykładem są opisane powyżej "śpiewy Figo".