Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post autor: Kesz » 10 cze 2012, 0:25

Holendrzy dziś walili głową w mur a Van Persie zmagał się z własnymi nogami. Z kolei Portugalii zabrakło przodu...

Na pewno nie przewidywałem porażki Holandii, zwłaszcza, że w meczach kontrolnych prezentowali się solidnie, przeciwnie do Portugalii jaka dziś zagrała całkiem całkiem... Dzisiaj Dania była solidną ekipą, groźną w ataku, konsekwentną w obronie - brawa tu dla Aggera - świetny mecz tego zawodnika, podobnie jak Andersena - Ale Holandia rozczarowała... Szczerze, to dobre słowo mogę jedynie powiedzieć o Affelayu - jaki się starał, pokazywał... Robben - jeździec bez głowy, Van Persie kraczył nogi jak prostytutka po cało nocnym analu, Van Bommel próbował strzałów rozpaczy, bezproduktywny Snejider... Dużo błędów w defensywie... Nie tego oczekiwałem po kadrze Oranje - Dania zagrała solidnie, bez rewelacji ale na tyle dobrze by zgarnąć 3 ptk... Głównie ze względu na brak skuteczności Holendrów - bardziej sprawiedliwy w tym meczu był by remis, ale Holandia jest sama sobie winna... Jednak słowa uznania dla Danii - jaka u mnie była outsaiderem tej grupy.

Mecz Niemców z Portugalią był taki sobie, więcej zaczęło się dziać po golu Gomeza, ale Portugalczykom zabrakło tego egzekutora - kogoś, kto wykończył by pracę Naniego i Cristiano Ronaldo - takiego kogoś nie było, Helder Postiga się nie sprawdził. Tutaj w sumie też bym był bliżej remisu, bo Portugalia mimo wszystko zagrała najlepsze spotkanie od pewnego czasu, wcześniej remis z Macedonią, porażka z Turcją - dziś prezentowali się lepiej, postawili Niemcom trudne warunki - szkoda jedynie, że zabrakło kropki nad i... Niemcy mają Gomeza - Portugalia napastnika nie ma...

2 runda zapowiada się arcy ciekawie - Portugalia i Holandia z nożem na gardle, jeśli Dania chociaż zremisuje z Portugalią a Niemcy ograją Holandię, to będzie w grupie już wszystko jasne. I na pewno taki rezultat zmagań w tej grupie będzie wielką niespodzianką ale bardzo prawdopodobną :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”