Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post autor: Morrow » 10 cze 2012, 12:32

Świetnie zapowiadają się dzisiejsze mecze. I mam takie przeczucie, że po meczu Chorwatów z Irlandczykami wszyscy będą zadowoleni z dobrego widowiska. Hiszpanie bronią tytułu ale obawiam się, że to może nie być ich turniej. Brak Puyola i Villi może być bolesny. Tarzan czy to w kadrze czy w Barcelonie to prawdziwe serce i duch drużyny, bez niego ciężko mi sobie wyobrazić Hiszpanów broniących tytułu. Postawa Xaviego to też dla mnie zagadka, zawodnik kapitalny ale czas mija nieubłaganie, młodszy się nie robi i zaliczał już lepsze sezony od obecnego.

Włosi to również znak zapytania, z jednej strony szkielet oparty na świetnym w tym sezonie Juventusie, z drugiej nie wiadomo czego oczekiwać od tej drużyny. Nie zdziwi mnie jak zagrają w finale ale też nie będę zaskoczony jak nie wyjdą z grupy. Szkoda, że Barzagli się wykruszył, z nim Italia mogłaby mieć najlepszą defensywę na Euro.

Sam mecz szalenie istotny dla obu ekip, wskaże potencjalnego zwycięzcę grupy. Kto źle wejdzie w turniej już może się nie podnieść. Ważne kiedy wpadnie pierwsza bramka, dopóki będzie remis spodziewam się szachów.

Za to w meczu Chorwatów z Irlandczykami spodziewam się prawdziwej wojny. Irlandczycy na ostatnim wielkim turnieju zagrali w 2002, na Euro nie było ich od 1988. Na boisku zawsze gwarantują zabijanie się byleby wyciągnąć korzystny wynik, nie inaczej będzie dzisiaj. Jak dodamy do tego gorącą, bałkańską krew Chorwatów i ich ostatni wielki turniej ze Slavenem na ławce spodziewam się wielkich emocji i sporo ognia w tym spotkaniu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”