Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post autor: Sammyy » 13 cze 2012, 0:33

Aker pisze:No wiadomo lepiej go nie wpuścić na Euro nawet na minutę bo "może zagrać [ch**]" Ja bym go puścił od 1 minuty na Czechó i jak będzie grał słabo to z ławki by mógł zawsze wejść Obraniak, który podrażniony usadzeniem na ławkę dałby z siebie wszystko i może by grał lepiej bo póki co słabiutko z nim (pomijam bicie wolnych). Ale może i być tak, że zagra super (mam nadzieję) i zamknie usta krytykom.
Tyle, że ludzie wymagają wpuszczenia Grosika nie wiedząc w jakiej jest formie na treningach czy nawet kondycji psychicznej. Tutaj decydują trenerzy, psychologowie. Smuda nie wpuści go jeśli nie jest pewny jego dyspozycji. Oczywiście, że może się mylić i Grosik nie gra z niewiadomego powodu, ale pisanie że powinien grać i już jest trochę dziwne jak dla mnie. Wpuścić Grosika i jeśli będzie grał słabo to zmienić - sorry, ale to głupota. Albo jest się pewnym, ze zagra dobrze albo się go nie wpuszcza i gra pewniakami, którzy może zajebiście nie są, ale robią to czego wymaga od nich trener.

Jeszcze niedawno podobna sytuacja była z Wichniarkiem czy Jeleniem. Opinia publiczna chciała, a gdy dostawali szanse to grali słabo dlatego ja jestem powściągliwy jeśli chodzi o nazwiska.
Aker pisze:Znowu się powtórzę, rozumiem, że lepiej nie zatrudniać lepszego trenera (od Smudy każdy jest lepszy), bo "i tak może być zajebiście słabo"?
Nie, chodzi mi o pewne proporcje. Pisanie, że z innym trenerem byłyby na pewno 4 punkty jest po prostu głupie. Lepszy trener wcale nie oznacza, że wyniki byłyby lepsze czy, że kadra grałaby lepiej. To nie jest takie proste jak niektórzy myślą.
Aker pisze:Moim zdaniem mamy potencjał aby walczy jak równy z równym z takimi Rosjanami, Niemcami, Włochami i bić się o półfinał Euro.
Mocne słowa z którymi kompletnie się nie zgadzam. Stąd zapewne inaczej podchodzimy do pewnych spraw. Dla mnie sukcesem będzie wyjście z grupy.
Aker pisze:Dobrze radzimy sobie w grze na kontry i możemy zaskoczyć nie jedną mocniejszą reprezentację, ale żeby były jakieś efekty to potrzeba trenera, a nie Smudę, który aby utrudnia, a i sądzę, że w szatni nie ma posłuchu, bo jest zwyczajnie chłoptysiem po zawódowce (nie chce tutaj urażać nikogo, bo mi bardziej chodzi, że Smuda ma IQ na bank niskie), któremu nawet trudno zdania po polsku logicznie składać. Potrzeba dobrego trenera z charyzmą i jajami.
Pewnie, że z lepszym trenerem moglibyśmy osiągać lepsze wyniki, ale to dalej jest tylko gdybanie. Jednak gdyby na ławce był Mourinho, a gra wyglądała niewiele lepiej to nagle by się mogło okazać, że to nie jest wina trenera, a mamy po prostu średnich zawodników wbrew temu co niektórzy twierdzą.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”