Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post autor: Aker » 13 cze 2012, 0:46

Ja oglądałem kilka meczów Grosika w Turcji i grał przynajmniej dobrze, nie schodził poniżej pewnego poziomu. Widziałem go w meczu przed Euro (albo Andorą albo Słowacją nie pamiętam już) i mi się podobał, imponował szybkością i dryblingiem, brakowało jedynie zrozumienia z resztą zespołu, no ale ciężko oceniać go jakoś szczegółowo jak go Smuda puścił na jakieś ostatnie 10 min meczu. Ja nie rozumiem dlaczego Smuda w ogóle nie daje mu szansy, nawet żeby sprawdzić jak zawodnik się prezentuje w meczu, bo dobre granie na treningu, a dobre granie w meczu też często nie idzie w parze, no ale kurde chłopakowi nalezy się szansa, należy mu się chociaż te ostatnie 20 min, chociażby po to aby ocenić czy było warto mu dać szansę czy nie... Piszesz, że przesadzam w ocenie naszych Orłów. Popatrz z Ruskami graliśmy jak równy z równym, choć moim zdaniem byliśmy lepsi, gol Polanskiego ze spalonego czy kapitalna interwencja rosyjskiego bramkarza z początku meczu to sytuacje, których Rosjanie nie mieli. Z Niemcami ostatnio mieliśmy 2:2 po golu dla Niemców w ostatniej minucie, a wczesniej na Euro przegralismy aby 0:1. Gdyby nie było Smudy, kto wie może byśmy z nimi wygrali. Włosi... Przegrywają przed Euro z USA 0:1 i dostają 0:3 od Rusków, z którymi my remisujemy choc bylismy lepsi. Ostatnie 4 mecze z Włochami? Proszę bardzo 2x 0:0 raz 3:1 do przodu i raz 0:2 także źle nie jest, przy lepszym trenerze może być aby lepiej. Holandia ostatnio przegrywa 0:1 z Danią od której gorsi nie jesteśmy, przy efektywnej grze defensywnej też moglibyśmy się pokusić o niespodziankę. Moim zdaniem aby Francja i Hiszpania są po za zasięgiem, choć ostatnie 2 mecze z Francuzami to 0:1 i 0:0. Dodam jeszcze, że w tym roku zagraliśmy już 6 meczów i żadnym nie ponieśliśmy porażki. Moim zdaniem w naszej reprze jest moc i aby potrzeba człowieka co tę moc wydobędzie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”