Re: Polska kadra na Euro

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Polska kadra na Euro

Post autor: Morrow » 13 cze 2012, 1:11

To jest turniej a na nich często gracze przeciętni wyglądają lepiej niż zazwyczaj a Dudka dziś pokazał się z naprawdę dobrej strony, dużo walki z jego strony i spokój, to się podobało. Sam go nie lubię ale wobec tego, że nie przekonuje mnie Murawski (może i ma większy potencjał z przodu ale póki co zupełnie go nie pokazuje) to wolałbym zestawienie Dudka - Polanski. Jeśli o mnie chodzi to spodziewam się jednak takiego ustawienia jak dzisiaj co nie znaczy, że to pochwalam. Polakom wyszedł mecz i możliwe, że Smuda dalej będzie to chciał tak pociągnąć, ewentualnie otwierając się w trakcie meczu. Tym bardziej, że na naszej lewej stronie będzie się dziać, Jiracek i dynamiczny Gebreselassie napsują sporo krwi Boenischowi i no właśnie komu? Swoją drogą Murawskiego na pewno nie posadzi bo to kolejny z pupilków.

Możemy pisać, że chcemy Grosickiego czy Wolskiego ale ja obstawiam, że Smuda albo zostawi to co jest albo poświęci jednego DMFa i do środka a także na lewe skrzydło powędruje dwóch z trójki Obraniak, Mierzejewski, Rybus. Więcej zmian się nie spodziewam. Jak Grosicki nie dostał nawet minuty w dwóch meczach kiedy prosiło się żeby go wpuścić to trudno oczekiwać, że dostanie więcej niż końcówkę z Czechami o ile w ogóle. Widać jak na dłoni, że jak będzie trzeba coś zmieniać z przodu to Smuda postawi na Brożka.

Czesi maja Jiracka i Mozarta. Moge sie zalozyc,ze ci pilkarze byliby w stanie spokojnie zrobic z Darka wiatrak jakich malo.
Jakoś z Rosjan nie zrobili a wręcz przeciwnie. Teoretycznie Dudka i spółka powinni dzisiaj zostać zniszczeni ale nic takiego się nie stało więc nie wiem skąd nagle demonizowanie Czechów. Dudki można nie lubić, ja nigdy nie mogłem pojąć co widzą w nim kolejni selekcjonerzy ale dzisiaj był świetny. Czy możemy to powiedzieć w którymś momencie o Murawskim po tych dwóch meczach?

Wróć do „Polska”