Niemcy grają dziś o wygraną, bo sami też narazie są na nie pewnym zwłaszcza, jak dzisiaj Portugalia ogra Danie. Dlatego, jeśli Holendrzy się nie obudzą, to będzie dla nich dzisiaj koniec i niespodziewanie, Holandia, typowana przez wielu na 100% półfinaliste a przez znaczną ilość osób na finaliste lub zwycięzce, będzie pierwszym zespołem tego turnieju, jaki będzie mógł się pakować.
Osobiście typuję dzisiaj :
Dania - Portugalia 0-1
Niemcy - Holandia 2-1
Niestety, Holandia jedzie do domu... Takie mam przeczucie. Osobiście nie mam faworyta tej grupy. Ale patrząc z perspektywy Polaków, to jednak fajnie by było trzymać kciuki za Danie, także za Niemcy z jakimi po prostu będziemy walczyć do ostatniej krwi, bo to dla nas taki rywal którego się nie wystraszymy, ale zmobilizujemy. Jednak w moim odczuciu, dzisiaj Portugalczycy ustrzelą jakąś bramkę, jaką dotrzymają do końca, natomiast dziś Dania nastawi się asekuracyjnie i to będzie ich problem. Niemcy vs Holandia - oceniam, że będzie ciekawym spektaklem bo obie ekipy będą chciały ten mecz wygrać - Jednak trudno lekceważyć potencjał Niemców, fakt, że rozkręcają się z każdym meczem i na Holandie wyjdzie mocniejszy zespół, niż ten co grał z Portugalią.