Re: Polska kadra na Euro

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Polska kadra na Euro

Post autor: Aker » 15 cze 2012, 11:40

ja tam bym wolał Szczeniaka. Jest lepszy. Od zawsze był nr 1 w bramce, a Tyton nr 3, czy to byl przypadek? Teraz Wojtkowi przydarza się najgorszy mecz w karierze i brytalnie dostaje kopa w dupe, bo Tyton fuksiarsko wyjał karnego. Rzucił się jak nalezy i tyle, to Karagunis bardziej zepsuł strzał niż Tyton błysnął jakimś geniuszem. Zrobił swoje, tyle. Później w meczu z Grekami i Ruskami nie prezentował niczego szczególnego, po prostu dobrze bronił, ale nie wkupił mi się w łaski jakąś fenomenalną interwencją, po za tym że stał jak słup przy bramce, zero reakcji. Można gdybać tylko czy Wojtek by się lepiej zachował, ale nie ma co o tym dyskutować. Prawda jest taka, że trenerzy obserwowali obu od dawna na treningach i jakoś nigdy nie było wątpliwości - tak to Szczeniak jest nr 1 Fabian nr 2 a Tyton nr 3, a teraz nagle cała Polska zakochana w Przemku i pewnie Smuda na niego postawi. Czy słusznie? Moim zdaniem nie. Czy jakby Casillas zagrał najsłabszy mecz w historii w kadrze i za niego wszedłby Valdes, który by wyciągnął karnego to by nagle Casillas stracił swoje miejsce w bramce? Nie sądzę. Tytoń zrobił to co wymaga się od rezerwowego, poprawnie bronił, tylko tyle, albo aż tyle. Szczeniak jest poważanym bramkarzem na świecie, jest w top 5 bramkarzy w najlepszej lidze świata, a Tytoń? Jeżeli chodzi o pierwszą ósemkę najlepszych druzyn w Eredivisie to własnie PSV traciło najwięcej goli, także zbytnio poważany w Holandii raczej nei jest, a przynajmniej nie słyszałem plotek, że chce go u siebie mieć jakiś mocny klub. Szczeniak cały czas bronił dobrze w reprze i jakoś nikt nie pisnął aby go z tej bramki wywalić. Od grudnia zeszłego roku aż do meczu z Grekami nie puścił nawet gola w kadrze :!: W sumie obsada bramki na Czechów nie ma większego znaczenia, bo jeśli sprawdzą się plotki i nie zagra Rosicki to powinniśmy nawet zachować czyste konto, bo Czeci bez niego nie potrafią grać co potwierdza 2ga połowa w meczu z Grekami i ostatni mecz przed Euro z Węgrami od których Czesi dostali 1-2 grając bodajże u siebie.

Wróć do „Polska”