Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post autor: ryba_82 » 19 cze 2012, 9:02

Często bywa tak,że drużyna,która sprawia bardzo dobre wrażenie w grupie zawodzi w fazie pucharowej.To jest turniej i jeden słabszy dzień może zadecydować o być albo nie być.Oblicze prawdziwego mistrza poznajemy gdy właśnie mimo tego słabszego dnia potrafi wygrać tak jak np.Francja w '98 roku gdzie w 1/8 finału zagrali piach,ale w pozostałych meczach prezentowali się bardzo dobrze nawet gdy wygrywali dopiero po karnych.
Oglądając wczoraj Hiszpanię odniosłem podobne wrażenie,bo zagrali słabo a mimo to potrafili wygrać z co by nie mówić dobrym zespołem jakim jest reprezentacja Chorwacji.Na dzień dzisiejszy faworyci do zwycięstwa to właśnie Hiszpanie,Niemcy i może Francuzi,ale jak pokazują ME w Portugalii wygrać może każdy.Ja ściskam kciuki za Ukrainę i upatruję w nich czarnego konia turnieju,ale najpierw trzeba wyjść z grupy.A może Portugalia?Zobaczymy,oby wszystko odbyło się w duchu fair play.
Interesuję się futbolem od 12 lat i czy potrafi mi wskazać ktoś zespół,który po 9 pkt w fazie grupowej na MŚ lub ME wygrałby pierwszy mecz fazy pucharowej???
Właśnie Francja w 1998 roku.Tak z pamięci,ale na pewno jest takich ekip więcej.
Nie tylko wygrali pierwszy mecz w fazie pucharowej,ale zdobyli MŚ....

EDIT:
ale to było 14 lat temu :)
Z Twojego pytania nie wynika jasno,że chodzi Ci o ostatnie 12lat....
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 14:12 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”