Ja oglądałem w domu i skakałem kanałami. Jednak zgodzę się, że Hiszpania - Chorwacja, to był strasznie nudny spektakl, zaryzykuje stwierdzenie, że najgorszy mecz w całym turnieju. Swoją drogą, jestem ciekaw czy taka Hiszpania naprawdę jest w stanie zdobyć mistrzostwo ? no ale widzieliśmy różne oblicza tej ekipy i na podstawie jednego słabszego meczu, nie ma co szykować szubienicy i wołać kata. Mecz Irlandii z Włochami ciekawszy, fajna atmosfera na stadionie, obie ekipy nastawione na strzelanie goli, bo Włosi musieli wygrać a Irlandia to ekipa, która w każdym meczu na tych mistrzostwach idzie na wymianę ciosów - dlatego tam było ciekawiej.
Konfrontacje między ekipami z grupy C i D zapowiadają się bardzo ciekawie - przewiduje Hiszpania - Anglia i Francja - Włochy - faworytów mi ciężko wskazać, bo Anglicy nabierają wiatru w żagle z każdym meczem a Hiszpania robi wrażenie, jak by to powietrze z nich uchodziło, natomiast Francja od początku prezentuje się dobrze, chociaż stać ich na więcej, Włosi na podobnym poziomie i na pewno będzie ciekawie...
Swoją drogą, myślałem, że mecz Chorwatów z Hiszpanią skończy się pierwszym bezbramkowym remisem na tym turnieju, no ale jednak, ten turniej nie ma meczu bez bramek.