Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post autor: franz » 26 cze 2012, 10:21

cloner pisze: Dudek napisał(a):Legia?

Strzelam w ciemno, że Śląsk.
Zeby naszego charakterystycznego "pamiętaMY" nie kojarzyć? Myślałem, ze jesteś bardziej obeznany w "kibicowskim światku" :wink:

Prace są elementem większej akcji - wiosennej walki z szarością i upiększania starych/zaniedbanych murów Warszawy. Prace naszej najaktywniejszej (choć nie jedynej) grupy w tym temacie, można podziwiać tutaj:

http://www.wfs.fotolog.pl/

Prawdziwi artyści :wink: Szacun :) :

Jeszcze taka mala informacja humorystyczna (treścią nie pasuje do słowa kibice, ale pośmiać się można):

Niestety "kibice" pewnego prywatnego folwarku pana JW zazdroszczą, ze nie maja w swoich szeregach takich wybitnych artystów, chętnych do sławienia swojego klubu na murach. Wiec oprócz tradycyjnej współpracy KSP z KSP :wink: i oblewania grafów farba w środku nocy. Postanowili (w swym bohaterstwie) zastraszać panie przedszkolanki:
Panowie tylko darujcie sobie komentarze typu - widziałeś to działaj. Na Targówku od dłuższego czasu działa grupa kanalarzy. Ostatnio mają taką taktykę - znajdują mur, idą do właściciela, pokazują projekt i pytają o zgodę na pomalowanie za darmo - głupi ludzie się zgadzają. Powstało tego juz bardzo dużo. Jednak dzisiaj zobaczyłem to gówno na murze przedszkola nr. 94 na ul. Smoleńskiej 64. Wczoraj był przygotowany mur - pomalowali na biało, a potem zrobili malowidło - dwa misie w apaszkach legii trzymają wielki herb cwelów. Musieli dostac na to zgdoę dyrekcji - ścierwo nasmarowali przy wejściu do przedszkola. Nie wiem czy nie maczał w tym palców tatuś jakiegoś przedszkolaka.
Oto e-mail do dyrektorki przedszkola: b.g_przedszkole@op.pl. Proponuję nie niszczyć, tylko zmusić dyrekcję żeby sami zamalowali. JA juz wysłałem list. Dyrektorka jest pewnie nieswiadoma na co sie zgodziła - napiszcie o szerzeniu nienawiści, bezprawnym zawłaszczaniu przestrzeni publicznej, bezprawnym reklamowaniu marki (produktu) należącej do wiadomego holdingu. Poinformujmy o możliwości złozenia skargi do Biura Oświaty m.st. oraz doniesienia do prokuratury.
Proponuje nie straszyć, bo kobiecina jest nieświadoma - tylko podać rzeczowe argumenty. Dajmy jej czas do czwartku 28 czerwca na usunięcie tego grafu. Jesli akcje przeprowadzimy sprawnie - jestem pewien, że w czwartek sami to zamalują.
pisownia oryginalna

tzw. internetowa chuliganka - strasząca prokuratorem :lol:

i pisać donosy do władz miasta Legionowo, aby usuwało te faszystowskie/rasistowskie napisy, najbardziej podoba mi się odpowiedz na te konfidenckie praktyki:
Szanowny Panie, dotychczas nie otrzymaliśmy sygnału, jakoby mural wzbudzał u kogokolwiek negatywne uczucia, jest on traktowany jako wyrażenie sympatii dla drużyny piłkarskiej, a nie manifestacja treści rasistowskich [...] "
:lol:

Orginal dyskusji w "skrzynce dobrych pomysłów" na stronie internetowej miasta.

Wróć do „Polska”