Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Portugalia vs Hiszpania

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Portugalia vs Hiszpania

Post autor: Arwin » 28 cze 2012, 17:24

Przeczekałem dzień, żebym nie musiał przebijać się przez tą masę postów jednozdaniowych.

Wielka szkoda tego meczu. Wielka szkoda Portugalii, bo prezentowali się wczoraj nieznacznie lepiej od Hiszpanów, mało kto potrafi zagrać z Hiszpanią otwarty futbol, oprócz Portugalii myślę, że są może dwie, trzy reprezentacje w Europie, które mogą sobie pozwolić na taką grę, więc niezmiernie mnie cieszy, że dwie z tych trzech reprezentacji na pewno znajdą się z Hiszpanami w finale.

Zacznę od karnych, bo to porażka Bento na całej linii, o ile to on ustalał kolejność karnych. Zostawienie specjalisty od karnych, czyli Ronaldo na sam koniec to najbardziej idiotyczna rzecz jaką mógł zrobić, chociaż mogę sobie wyobrazić jaka krytyka spadła by na Cristiano, gdyby jego karny został wybroniony/przestrzelony, co w konsekwencji pozbawiłoby Portugalii szansy na finał. Cała sytuacja z Bruno Alvesem i Nanim też dziwna, bo to, jak już wcześniej wspominał ktoś działa w pewien sposób na psychikę. Pierwsza połowa o wiele lepsza od drugiej, ale to akurat było do przewidzenia przy pressingu Portugalczyków. Bardzo dobre zmiany Navasa i Pedro, gdyby grali od początku to myślę, że nie potrzebna by była dogrywka.

Nie potrafię zrozumieć wystawienia Negredo, już chyba lepiej poradziłby sobie Torres lub Llorente. Bardzo dobry mecz Pepe, Coentrao i Alby, niesamowicie czyścili wczoraj, gdybym miał pochwalić wczoraj poszczególne formację, że myślę że najlepiej poradzili sobie obrońcy obu ekip.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”