Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

Post autor: maciek_88 » 29 cze 2012, 15:06

Mirek15 pisze:
Podoba mi się ta piłka. Włosi od razu w 3 podbiegają do tego gościa co ma piłkę i żyć mu nie dają. Przypomnijmy, że w turnieju grają za darmo.
Podobna filozofia do Conte. Szkoda, że Marchisio nie strzelił tej setki, bo to byłoby ukoronowanie jego spotkania. Każdy mówi, że niewidoczny, ale biega po boisku jak pies i przebiegł najwięcej wśród Włochów, ciągle na pełnym gazie. Fantastycznie rozwinął się Claudio. Bardzo fajnie wygląda ta 4 w pomocy.

Boję się o Giorgio. Widac, że nie jest w pełni zdrów i te kontuzje mają odzwierciedlenie w jego szybkości. Kiedyś pisałem w temacie Juventusu, że zawsze drżę o niego w pierwszych 3 tygodniach od powrotu po kontuzji, bo jego gra opiera się na wyprzedzeniu a wracając po urazie nie ma tej dynamiki i to widac, kiedy on chce skasowac rywala i w pełni kondycji fizycznej by to zrobił, ale po powrocie brakuje tego ułamka sekundy i rywal jest od niego szybszy. To samo działo się z Niemcami i to samo może dziac się z Hiszpanią. Jeżeli Chiellini ma zagrac na lewej obronie z Hiszpanią, to na miejscu trenera Hiszpanów wpuściłbym na tę stronę Navasa, który może zrobic z niego wiatrak. Mam nadzieję, że Prandelli będzie miec to na uwadze przy ustalaniu taktyki.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”