Evans w dobrej formie, na Kryterium Dauphiné pojechal calkiem dobrze, ale i tak glownym faworytem jest Wiggins i nie ma sie czemu dziwic - przede wszystkim znaczny progres zaliczyl w gorach, kapitalnie jezdzi na czas ( na TdF beda trzy, prawie 100 km jazdy ) ponadto ma fajnie dobrany zespol do pomocy - Rodgers, Froome czy Porte w gorach beda pomocni.Ja bardziej stawiam na kolarza Sky niz Evansa.Ponadto oficjalny program awizuje wysoko Menchova w co ja zbyt nie wierze bo on jezdzi zbyt pasywnie.
Licze, ze Gesing w koncu pokaze na co go stac, Krujswik pojedzie po biala koszulke, a jest jeszcze Mollema takze mlodych na ten Tour Rabobank ma, a jeszcze jakby wzieli Slagtera to dopiero kwartet, ale ten jechal Giro wiec z wiadomych wzgledow nie jedzie.
Najdluzszy etap jedzie mi przez wioske, na Dauphine niestety bylem w pracy, a tez jechali, ale na sczescie podczas Grande Boucle bede mogl poklaskac kolarzom.
Z tego co widzialem to z Polakow tylko Sylwek Szmyd, bedzie to jego 20 GT i wszystkie ukonczyl - szacun.