Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 29 cze 2012, 21:42

Może Veloso :?:
Wątpię. Sporo źródeł jest pewna, że podpisanie kontraktu z Diarrą jest tylko kwestią jego powrotu z wakacji, więc nie wydaje mi się, byśmy ściągali jeszcze Veloso - nawet nie chodzi o to - po co, tylko za co?
Względem Francuza mam ambiwalentne uczucia. Z jednej strony facet nie raz, nie trzy odrzucał usługi Milanu krytykując klub, jakby był nie wiadomo jaką gwiazdą (lepsi od niego w międzyczasie przychodzili z zachwytem), z drugiej - to jest defensywny pomocnik, jakiego nam trzeba, dodatkowo jest wszechstronny. Jako defensywny pomocnik będzie idealny, ale może zabezpieczyć pozycję b2b, czy w ostateczności prawego obrońcy.
Pojawia się pytanie - czy on w Realu naprawdę jest na wylocie, jak na to wskazują media? Bo skoro go łączyli nawet ze Spartakiem Moskwa, to chyba Mourinho bardzo chce się go pozbyć.

Strasser ma przejść na wypożyczenie do Torino, Novara ma wypożyczyć Carmonę - bardzo mi się to podoba, Strasser już w Lecce zanotował świetną rundę, teraz w Bykach może zaliczyć jeszcze lepszy sezon, pasuje do ich koncepcji. Carmona mnie nie przekonuje, Serie B będzie dla niego dobrą próbą. Tyle że - no właśnie, Carmona miał być wiceBoatengiem. Nie przejmuję się, że odchodzi, bo moim zdaniem z niego żaden ofensywny środkowy pomocnik na ten moment, tylko z kim zostaniemy na OPŚ? Odejdzie on, Emanuelson jest cieniutki, Boateng często łapie urazy, Robinho na wylocie, a Montolivo niezbędny na półlewym pomocniku.

Mesbah ma przejść do Udinese na dniach - pewnie Zebrette czekają tylko na sfinalizowanie innych transakcji. Jeśli oni zamieniają Armero lub Asamoaha na Mesbaha, to trzeba im życzyć powodzenia na sezon, bardzo im się przyda. :lol:

Co do spotkań z Preziosim - współpraca między klubami jest tak ścisła, że nie sposób zgadnąć nazwisko. Może z tego wyskoczyć zarówno Granquist (jako zastępca Silvy jest dla mnie podejrzanie prawdopodobny), Destro (nie wiem, ile mają do niego praw), a może być nowy Boateng, czyli piłkarz zupełnie z zewnątrz, którego nikt w mediach nie podawał wcześniej.

Wróć do „Włochy”