Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

Post autor: F-Lamp » 01 lip 2012, 15:27

maciek_88 pisze:W tym sezonie Pirlo zagrał od Xaviego (mówimy o klubach licząc wszystkie rozgrywki) mniej o ok 90 minut. Dodatkowo w połowie sezonu musiał grac z urazem, bo nie było odpowiedniego zastępstwa.
Rzeczywiście tak to wychodzi jeśli chodzi o ten sezon, ale lata ubiegłe to już zdecydowana 'przewaga' Xaviego, który z tego co mi wiadomo gra z urazami praktycznie rok w rok. Zresztą regularnie pojawiają się pytania o to czy powinien grać po 90 minut w kilku meczach z rzędu. Tak czy inaczej nie mam na myśli jakiegoś deprecjonowania gry czy klasy Pirlo. Podtrzymuję to co napisałem - uważam, że jest w tym sezonie lepszy. Nie tylko na EURO.
maciek_88 pisze:Bilans Barclony spotkań z Xavim i bez niego (ktoś przedstawiał parę tygodni temu) też wiele mówi.
Chyba widziałem taką grafikę jakiś czas temu. Trzeba wziąć poprawkę na to, że Xavi chyba zawsze gra w tych najważniejszych/najtrudniejszy meczach a jeżeli odpoczywa to wtedy gdy rywal łatwiejszy albo mecz mniej ważny. Trudno sobie wyobrazić, aby Barcelona grała lepiej bez Xaviego niż z nim.

Obstawiam 1:0 dla Włochów jeżeli Hiszpania wyjdzie z Cesciem na środku ataku. Jeżeli w pierwszym składzie wybiegnie Pedro (mało prawdopodobne) to szanse Hiszpanów wzrosną.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”