Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: bartbuks » 04 lip 2012, 10:15

Chlopaczek pisze:Poniewaz jest to bardziej akuratna nazwa. Tutaj nie ma zadnej dyskusji o polityce
Ja już dawno się nauczyłem, że dyskusja o polityce nie istnieje. Aby dyskutować trzeba potrafić rzucać argumentami, przyznawać sie do błędu i akceptować zdanie drugiego człowieka.
Babel pisze:dlaczego ludzie majacy tupet by zauwazyc róznice miedzy zarodkiem a dzieckiem, w momencie kiedy nie beda mogli miec wspolnie dzieci beda mieli alterantywe: nie miec dzieci lub wiezienie?
Bo to jest Polska. Nie zauważyłeś jeszcze, że u nas w większości społeczeństwa jest tak, że dopóki kogoś coś nie dotyczy, to hipokryzja i zawiść wylewa mu się uszami. Najlepszy argument w tym wypadku, który mnie bardzo śmieszy: "to mnie nie dotyczy, nie mam zdania". Dopóki Twoja córka nie zostanie zgwałcona i nie zajdzie w ciąże, to aborcja jest szatańskim wymysłem... Jeśli mozesz mieć dzieci, to in vitro jest czymś niewyobrażalny, a jeśli Twój ojciec/matka/brat/babcia nie jest warzywem, to o eutanazji się nie wypowiadasz. Ograniczenie umysłowe, brak merytorycznej wiedzy i zaściankowość. A jak dotyka nas jakaś dramatyczna sytuacja, to dopiero wtedy dziwimy się, że otaczający nas świat jest tak brutalny...

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”