Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: wloski » 05 lip 2012, 21:10

EnJoy's pisze: Nie wiem skad maja tyle kasy, ale jestem ciekaw czy jesli powinie sie noga w nowym sezonie ( np brak awansu z grupy z LM- opcja mozliwa bo Juventus chyba z ostatniego koszyka ) to czy te wszystkie plany i zakupy nie beda musialy zostac zweryfikowane.To takie moje luzne przemyslenia na temat Turynu, ale calej wiedzy o ich finansach nie mam.
Ale że, co może ukradliśmy? Juventus na dzień dzisiejszy ma najlepszą sytuację finansową w Serie A, zawsze słynął z dodatniego budżetu, ostatnie lata to nadszarpnęły, ale pożyczka od Exoru pozwoliła wrócić na właściwy tor. Co roku od powrotu z Serie B, wydawaliśmy po 50 mln, różne Mela i Diego to nasze zakupy! (tak tak bardzo trafione hehe) więc kwota nie powinna dziwić, w tym roku być może wydamy więcej, ponieważ szukamy świetnego napastnika (wąski rynek) oraz lewego obrońcy. Mam nadzieję, że uda się zakontraktować Kolarova oraz jakiegoś napastnika który był wymieniany w kontekście przyjścia do Juventusu (oprócz Van Persiego). Stadion przyniósł świetne dochody ponieważ działa w 7 dni w tygodniu, zostały sprzedane prawa do jego nazwy, myślę, że gdyby nie spadek do Serie B sytuacja finansowa byłaby jeszcze lepsza.

Jeśli chodzi o Veloso to myślę, że mogłbym się nie sprawdzić w waszym klubie, ponieważ to jakiś dziwny grajek, który w reprezentacji osiąga wielką formę, w poprzednich dwóch klubach za bardzo to on dobrze nie grał, był ligowym średniaczkiem. Pociechę możecie mieć z Montolivo (tak psioczyłem na niego) pod warunkiem, że będzie grał jak w meczu z Niemcami.

Wróć do „Włochy”