Ostatnio moja aktywność na forum znacznie zmalała, ale tu mogę coś napisać.
Dla mnie transfer Modricia nie jest blokowany przez Sahina, bo Real jak będzie chciał, po prostu zapłaci tylko w €. Ewentualnie może zostać włączony Lass, który jest bardzo wartościowym zawodnikiem, a odejdzie na pewno jak nie teraz, to za rok. Sahin nie chce odchodzić i słusznie. Powody, dla których miał tak słaby sezon są znane, oczywistym jest, że chce spróbować przy równych szansach. Kontrakt podpisał na 5 czy 6 sezonów, a nie jeden. To jego być może ostatnia szansa na zaistnienie w takim klubie. Z zespołu pokroju Tottenhamu ciężko wyrwać się do większego klubu. Dla tego transferu istotniejsza wydaje mi się przyszłość Kaki.
Nie wiem po co Real miałby kupować nowego napastnika. Higuain, Benzema i Ronaldo to na tyle dużo, że więcej nie trzeba. Jeśli Morata faktycznie zostanie włączony do kadry będzie miał bardzo ciężko. Tym bardziej, że Joselu wydaje mi się lepszy na szpicy, a jeśli jakiegoś atakującego z Castilli spodziewałem się w drużynie Mourinho, to Jese ze względu na wszechstronność (może grać na każdej pozycji w ataku). Aczkolwiek oczywiście życzę mu szczęścia.