Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 16:53

Czyli chcesz powiedzieć, że Robinho przychodząc ostatniego dnia okienka specjalnie został zakontraktowany jako gracz non-EU, żeby kiedyś tam zwolnić miejsce? Sprytny ruch.
Co za brednia. Kompletnie nieuzasadnione wnioskowanie.

Temat narodowości Robinho został wyjaśniony już półtorej roku temu, gdy w styczniu 2011 pojawiała się plotka na temat Ganso. Nikt spoza UE nie mógł do nas przyjść, bo wykorzystaliśmy to miejsce na Robinho. 31.08.2011 Robinho nie miał jeszcze żadnego europejskiego paszportu, nie wydaje mi się, by w międzyczasie je dostał, więc sytuacja jest jasna - Brazylijczyk odchodząc zwolni miejsce dla gracza spoza UE. Nie pierwszy, nie ostatni błąd w bazie danych transfermarkt, która jest tworzona przez kibiców, więc bardzo trudno ją posądzać o wiarygodność.
GALLIANI QUOTE:

Poi l’Ad milanista parla di quanto “fatto” in Brasile: “Se mi fossi occupato di qualcun altro, non lo direi. Se dicessi che non mi sono occupato di nessuno, direi una bugia. Quindi, non confermo e non smentisco. Ma sono giocatori, eventualmente, sempre per la prossima stagione, perché quasi nessuno fra i brasiliani, ha il passaporto comunitario e, come quasi tutte le squadre italiane, non possiamo avere giocatori extracomunitari perchè abbiamo già Robinho“.
Natomiast wygrzebalem, ze w tamto okienko kupiliscie tez Lazara Petkovica... i to w jego wypadku bardziej prawdopodobne byloby miejsce spoza UE (tak mi sie wydaje).
Źle Ci się wydaje. Petković nie został zarejestrowany nawet w federacji.
Uwazalem i nadal uwazam,ze zbyt szybko z niego zrezygnowaliscie.
O Pirlo też tak niektórzy piszą, tymczasem zarówno ludzie z klubu, jak i jego kibice oglądający wszystkie występy tych piłkarzy, cieszyli się i cieszą, że ci piłkarze nie biegają już w koszulce Milanu.

Wróć do „Włochy”