Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Kamil232 » 16 lip 2012, 20:10

Krzyż i Grodzkie

Co jest ważniejsze w Sejmie: krzyż na ścianie – czy jedno poślęcie siedzące na fotelu? Dla chrześcijanina krzyż – dla ateisty, twierdzącego, że „człowiek jest miarą wszechrzeczy” - Grodzkie.

Ruch Janusza Palikota zagroził pozwaniem do sądu... Sejmu! Za to, że wiszący tam krzyż ich brzydzi.

A jeśli innycxh posłów brzydzi siedzące Grodzkie?

Skoro Grodzkie jest ważniejsze od krzyża – to takie obrzydzenie też jest chyba ważniejsze?

Warto by wystosować stosowny pozew.

Ja piszę otwarcie: mnie Grodzkie brzydzi. Jak sobie pomyślę, jak mu to ucinano... Brrr!...

I nic na to nie poradzę.
O poślęciu nazwiskiem "Grodzkie"

Od razu wyjaśniam - krytykom. Nie ma w tym nic personalnego. Ani dogmatycznego. To moje subiektywne odczucie.

Gdyby p.Krzysztof Grodzki zmienił był płeć po cichu (jak to był zrobił - w Bangkoku) i nikomu nic nie mówiąc startował do Sejmu i zostal wybrany - nie byłoby problemu. Problem nie w tym, że ją zmienił - tylko w tym, że Grodzkie o tym rozgłośnie informowało i weszło do Sejmu jako dziwadło. Nie dlatego, że zna się na polityce - lecz dlatego, że jest dziwadłem.

A ja się czuję nieswojo na widok takiego dziwadła - i mam do tego prawo.

Zaznaczam: nie chodzi o to, jak Grodzkie wygląda - tylko o świadomość, kim jest. Ludzie mogą zjeść ze smakiem potrawę, pochwalić - i zwymiotować na wieść, że zjedli potrawkę z łebków szarańczy.

W każdym razie: na pewno są ludzie, którzy zwymiotowaliby, gdyby dotknęło ich Grodzkie. Natomiast nie znam ludzi, którzy by wymiotowali po zetknięciu się z krzyżem.

I tyle.

=====

PS. Teraz sobie jeszcze coś przypomniałem: czytałem o przypadku człowieka, którego uwiódł traswestyta przebrany za kobietę. Miłośc po francusku, oczywiście. Gdy ten człowiek się o tym dowiedział, popełnił samobójstwo!
http://jkm.nowyekran.pl/post/68548,o-po ... m-grodzkie

JKM w najwyższej formie :lol2: Nie mniej jednak mimo wszystko przesadził z tym podjazdem... To, że Palikociarnia i jego ekipa prezentuje poziom rynsztoku nie znaczy, że trzeba im odpłacać tym samym, chociażby czasami świerzbiał język :]

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”