Serio myślimy o tym samym piłkarzu?EnJoy's pisze:Nie rozumiem takiego lobbowania Dzeko ( szczegolnie na tym forum ), co Wy takiego w nim widzicie ? Nie dziwi mnie, ze grzeje lawe w City bo jest przecietny, troche bardziej drewniany od Gomeza.Ma do niego spora antypatie, nigdy nie podobal mi sie jego styl gry, poczawszy od Vfl az wlasnie do City i tym bardziej nie widze go jako zbawiciela ataku Milanu.Raczej nie bedzie sie cofac po pilke jak Ibra, rozgrywac czy tez dryblowac bo tego nie potrafi, a stac w polu karnym w przypadku Milanu i czekac na wrzutke to nie dobry pomysl bo kto niby mialby mu to dograc - Abate, Atonini ?
Juz bardziej wolalbym Teveza bo wydaje mi sie bardziej mobilnym i sprytniejszym napastnikiem.
1) drewniany? Przecież to jest świetny technicznie napastnik. Porównanie do Gomeza to jakiś nieśmieszny żart. To kompletnie różne typy napastników. To brzmi trochę jak te głosy, że Berba jest drewniany i tylko stoi i czeka na piłkę. Absurd.
2) Dzeko ma dobry drybling. Na pewno nie taki jak Tevez, ale z kolei Dzeko świetnie gra głową. No i potrafi używać też głowy poza murawą, a to też odróżnia go od przekomicznego Teveza.
3) Ławę w City grzeje w dużej mierze dlatego, że Mancini ma słabość do Balo.