Re: Odra Wodzisław (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Re: Odra Wodzisław (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 17 lip 2012, 18:55

O tym że kradnie Socha i Serwotka (Ireneusz S. - były prezndent Wodzisławia) wiedzieli wszyscy od dawna, natomiast pan Kozielski (Dariusz K.) uważany był wśród kibiców raczej jako zbawca. Bogaty biznesmen, który w połowie sezonu, gdy klub był już jedną nogą poza Ekstraklasą, przyszedł z dużym chajsem i narobił transferów, które miały zapewnić utrzymanie. Nie zapewniły, więc spakował zabawki i się wyniósł.
Klub Gosław, który otrzymał fundusze podpisał wcześniej ze spółką Odra umowę na szkolenie młodzieży. Pieniądze przeznaczone były na ten cel. Gosław wywiązywał się z umowy
Gosław szkolił Odrze młodzież? :rotfl: Do Gosława trafiali Ci, którym w Odrze podziękowano (m.in ja), jednak to klub w którym pomiędzy pierwszą drużyną a najstarszym rocznikiem juniorskim jest przepaść, więc większość graczy odchodziła z Gosława nie odbywając z nimi nawet jednego treningu (m.in ja). W okolicy, baaa, na tym samym Jedłowniku działała szkółka piłkarska - WSP Wodzisław (Wodzisławska Szkółka Piłkarska) zwana również Cef-Polem, której największym osiągnięciem było wysłanie kilku juniorów (Kamil Glik, Krzystof Król, Szymon Matuszczek, Kamil Wilczek - którym grywałem w piłę między blokami, oraz synalek prezesa Marcin Pontus) do młodzieżowych drużyn Realu Madryt. Prezesem był pan Janusz Pontus (który notabene siedzi właśnie za korpcję :mrgreen: ), ale on był bardzo wrogo nastawiony do Odry i zdecydowanie Odra była ostatnim kierunkiem, w który wysyłał swoich młodziaków.

Wróć do „Polska”