Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post autor: franz » 17 lip 2012, 19:33

ryba_82 pisze:http://polonia-warszawa.przegladsportow ... 1,717.html
W kilkunastu typa spokojnie czekają - powstrzymywani przez jednego ochroniarza. Fanatycy Dyskopolo :lol:
Kibice Polonii skandowali hasła nieprzyjazne Wojciechowskiemu, ale bluzgi zaczęły się dopiero podczas wyjścia z budynku, już po nieudanej próbie dostania się do gabinetu byłego prezesa Polonii. "Śpiewają miasta, śpiewają wioski, największa k... to Wojciechowski" - krzyczeli sfrustrowani kibice klubu. Kiedy przyjechała policja, tłumek :lol: sprzed siedziby J.W. Construction się rozszedł.
Oni są przekomiczni - pewnie zaczęło padać, a ze byli w dżinsach do biegusiem to domu możne jakieś nowy posty na krytyce politycznej będą, a trzeba być na bieżąco :haha:

"Chuligani" szybko się zorientowali, ze ktoś chce likwiduje im Dyskopolo i zabiera prawa do barw i herbu. Od 2 miesięcy cala Polska o tym wiedziała, a ci zdołali jedynie wysłać do JW kilka błagalnych liścików (miał chłop czym cygara odpalać) i tworzyć internetowa rzeczywistość poprzez żałosne wirtualne apele.

Wystarczy sobie wyobrazić "co by było gdyby", to Legie chciano likwidować, no ale Legia ma kibiców :)

Pozwolę sobie na cytat:
Istnieje jednak na tym świecie jakaś sprawiedliwość.

Kibiców Polonii nie szkoda. Z prostej przyczyny- pozwolili na to, aby ich klub grał na licencji Groclinu, nieuczciwie awansował, a wszystko kosztem całkowitego upadku tamtego klubu- nie protestowali, nie zbojkotowali sztucznego tworu stworzonego na krzywdzie innych ludzi i innego klubu, a teraz po prostu spotkało ich to samo co wtedy klub z Grodziska Wielkopolskiego. Ot oliwa sprawiedliwa. I przestroga dla innych- za nieuczciwość i frajerstwo kiedyś przyjdzie zapłacić. Kwestia czasu. Z czasem trawia zamienia się w mleko- trzeba tylko poczekać.

Od znajomego, który jest fanem europejskiej piłki, a mecze polskiej ligi olewa, usłyszałem, że jego zdaniem to "kupowanie licencji jest jakimś powalonym pomysłem, ale poza tym to mniej wiecej tak działa piłka- na zachodzie takie wcale nie mniej sztuczne twory powstaja w Paryżu i Manchesterze i nikt nie drze szat". Cóż- ja tam nie wiem jak było w Paryżu czy innym Manchesterze. Ale wiem jak jest w Polsce. To, że nikt na zachodzi nie drze szat, nie zmienia faktu, że jest wiele polskich klubów, których kibice szaty jednak w takich okolicznościach przyrody by darli. Chociażby kibice GKS Katowice, który gra w pierwszej lidze i w wyniku tych machlojek w pierwszej lidze grać przestanie. Dostaną w zamian propozycję kibicowania nowopowstałemu tworowi. Czy z niej skorzystają, jak w analogicznej sytuacji zrobili to kibice Polonii? Gwarantuję, że nie. Tak samo byłoby w przypadku kibiców Legii- zaczęlibyśmy budowanie swojego klubu od choćby i 17 ligi, byle tylko nie kibicować na frajerskich zasadach sztucznemu tworowi, który byłby przez wszystkich bojkotowany. Pamiętamy jak było z Hydrobudową Bydgoszcz. Wszyscy w Bydgoszczy (i w całej Polsce) ten twór zbojkotowali. Równolegle kibice Zawiszy budowali od podstaw swój klub, tułając się przez lata po niższych ligach. I co? W zeszłym sezonie otarli się o Ekstraklasę- w ostatnim meczu przegrali w Gliwicach z Piastem; gdyby nie to byłby awans. Awansują pewno za rok, czego im z całgo serca życzę. Warto być uczciwym? Warto. Jak skończą kibice Polonii, którzy zaakceptowali nieuczciwy awans swojego klubu kosztem Groclinu oraz przejęcie Groclinu, w konsekwencji czego klub z Wielkopolski de facto przestał istnieć (tuła się po A klasach)? Skończą bardzo marnie. I ja po nich płakał nie będe. Za kurewstwo trzeba płacić, dziewczynki.

Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy.
:)

PS: Z cyklu znalezione w sieci:
"Szczecin się postawił,
Wrocław miał go w dupie.
Wtem Józio pomyślał,
„frajerów se kupie”.

Było tak wspaniale,
Były wielkie plany.
Jak się teraz czujesz,
Czarnuchu ****** ?

Weszliście na lewo,