Myślę, że istnieję dość duża prawdopodobność, że Dzeko trafi na SS. W City za bardzo sobie nie pogra i będzie częściej na ławie niż na boisku z powodu nadmiaru siły ataku w City. Z początku sezonu jakoś to się kręciło grał on i Aguero, Mario czasem wchodził, ale często miał jakieś odchyły osobowościowe więc pauzował za czerwone albo Roberto chciał go potrzymać na ławie, żeby zmądrzął. Przez pewien czas Mario trzymaj poziom cyrków nie było więc Dzeko ławkę grzał teraz w dodatku syn marnotrawny powrócił do łask więc sytuacja jeszcze bardziej nieciekawie wygląda i Tevez mówi, że mu teraz dobrze w City. Szansa na wybieganie w podstawowej 11 swojego ulubionego klubu niż przesiadywanie na ławce w City może być nie do odrzucenia dla Edina.gilardino11 pisze:Akurat Dzeko za Ibrę byłbym w 100% usatysfakcjonowany. Z każdej strony bo i sportowo nie odbiega jakoś od szweda, jest dużo młodszy (Ibra ma 31 lat) a i ekonomicznie byśmy wyszli na tym dobrze. Jednak ja w ten transfer nie wierze, straciłem wiarę w ludzi zarządzających tym klubem i przyjdzie Berbatov czy Damiao a galliani obwieści że to nasz crack.Wg agenta Dzeko Milan prowadzi jakieś rozmowy w sprawie pozyskania Edina. Fan Milanu w dodatku nie słaby grajek więc może by był idealnym zastępstwem za Ibre.
Jednak jak już wcześniej pisałem o atak się nie boję. Natomiast czekam z niecierpliwością jakie to "kwiatki" zaproponuję nam Galliani w obronie bo chyba zdaje sobie sprawę że w miesiąc rozjebał jeden z najlepszych duetów na starym kontynencie. Dodatkowo potrzebujemy jakiegoś środkowego pomocnika, no chyba że będziemy grali cały rok z Ambro na wózku...