Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Riddick » 18 lip 2012, 21:38

Heh, Juventus na chwilę obecną przed sezonem jest zdecydowanym faworytem no ale jak już niektórzy pisali nie ma co skreślać innych drużyn i nie pisze tu tylko o Milanie. W przyszłym sezonie nie koniecznie tak jak w zeszłym nie będą mieli problemu z kontuzjami (podczas gdy u głównego rywala regularnie po 10+ kontuzjowanych), nie koniecznie gracze jak Lichy, Marchisio czy Barzagli będą grać na maksimum swoich możliwości, nie koniecznie Pirlo będzie utrzymywał ten poziom co ostatnio (a jak go znam to obniżka jest jak najbardziej możliwa). Przecież przed ostatnim sezonem nikt by nie uwierzył, że trio Marchisio-Pirlo-Vidal będzie najlepszą linią pomocy. Dojdą mecze w LM, nie będzie tyle odpoczynku. To nie jest takie oczywiste. Nie zrozumcie mnie źle, na papierze Juve to zdecydowany faworyt ale tak jak Milanowi w poprzednim sezonie, tak i w przyszłym Juventusowi wiele przeróżnych aspektów może popsuć walkę o tytuł.

Jeśli chodzi o Milan to cóż, ja liczę na zbudowanie młodego zespołu opartego na Włochach, taki powrót do korzeni. Nie podoba mi się myśl sprowadzenia Berbatowów, Tevezów czy innych tego typu graczy. Berabtov to jest tymczasowe rozwiązanie na sezon czy dwa, Tevez to wydatek prawie taki jak Ibra. Chciałbym Dżeko ale tylko wtedy kiedy odejdzie Robinho. Bez sensu jest sprzedaż Zlatana kiedy my wciśniemy na jego miejsce gracza z dużym kontraktem, trzeba się trzymać konsekwentnie obranej ścieżki. Poli, Destro, Ogbonna, Astori - takie pomysły mi się podobają, wiadomo że może minąć sporo czasu zanim zaczniemy kolejny zwycięski cykl, zanim z nowych graczy wyselekcjonujemy tych najlepszych ale taka ścieżka budowy kolejnego miejmy nadzieje wielkiego Milanu mi się podoba.

Wróć do „Włochy”