Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 18 lip 2012, 23:54

Galliani zrobił dziś masówkę w Giannino - na kolacji spotkali się Cellino (prezydent Cagliari), Preziosi (prezydent Genoi), agent Damiao, jakiś agent FIFA, dyrektor sportowy Fiorentiny i Raiola.
Ciekawi mnie, co tam robił dyrektor Fiorentiny. Viola ma obecnie tylko jednego interesującego piłkarza.

Co do wcześniejszych informacji tu podawanych: Cassano chce iść nie do Genoi, tylko do Genui. Sampdorii konkretnie, tylko ze względów sentymentalnych.
Acerbi zapowiadany jest jako nowy Nesta, ale tonowałbym nastroje na jego temat. W Chievo wyglądał fajnie, ale czeka go teraz skok na głęboką wodę. Widzieć w nim kogoś wielkiego już dziś to przesada, choć nie zdziwię się, jeśli przez przyszły sezon będzie pewnym punktem zespołu.

City robi wiele, by Milan wzmocnić - nie chcą nam oddać Teveza, który był faworytem Gallianiego. Co za ulga, niech się teraz tego trzymają.
Na rynku zostały dwa nazwiska - Dzeko i Damiao - i bliżej nas jest Bośniak ze względu na cenę odstępnego. Bardzo mi się ten scenariusz podoba.

Teraz sprawdziłem - ten "jakiś agent FIFA" to Castagna, agent m.in. Jucileia, z którym nas bardzo mocno łączono rok temu - za pewniak przyjmowano, że ściągnie go Genoa na jakiś czas, a później nam odda.

Obok tej kolacji dyrektor sportowy Violi spędził ponad godzinę na rozmowach z Gallianim i Allegri na osobności. Podoba mi się to. Kompletnie się takiego spotkania nie spodziewałem, potwierdziło to parę dobrych źródeł, więc jestem optymistą. Nie umawia się z dwiema najważniejszymi osobami z klubu na ponad godzinę, by wymienić uprzejmości.

Wróć do „Włochy”