Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post autor: franz » 26 lip 2012, 15:24

Emerald pisze:Zastanawia mnie czemu o "kibicowskim honorze" na tym forum pisze kibic klubu, ktory polowe barw przejal po starszym klubie z ktorym przeszedl fuzje zaraz na poczatku swojego istnienia.
De facto zaistnial (a przynajmniej zaczal odnosic jakiekolwiek sukcesy) tylko i wylacznie dzieki temu, ze stal sie oczkiem w glowie "komunistycznej" wladzy, chcacej miec swoje CSKA Moskwa.
Od '97 do 2001 nazywal sie Legia-Daewoo Warszawa,
A teraz nalezy do TVNu...
w odpowiedzi na Twoje problemy z czytaniem ze rozumieniem, a co za tym idzie niemożnością pojęcia zakresu przedmiotowego nazwy tematu w którym się pisze...
franz pisze: Bienias napisał(a):kazdy klub w Polsce ma cos za uszami w zwiazku ze swoja historia. Dajmy na to Legia. hipokryci na Legii krzycza precz z komuna a potem spiewaja komunistyczna nazwe Legii cwks. Nie lubie sie spierac za historie bo oba warszawskie kluby maja zawile daty powstania itd.

Masz poważne problemy z czytaniem ze rozumieniem.

Spójrz uważnie na nazwę tematu. Czy jest tam choć słowo: o przeszłości klubów, postawie klubowych działaczy, historii organizacji piłkarskich w PRL? Temat nazywa się "Polscy kibice"

Dyskusje dotyczą działalności kibiców (i dlatego odniosłem się do postawy kibiców GKS i Dyskopolo), nie zaś historycznych postaw prezesów, działaczy i tego rodzaje wynalazków, tego co jest komunistyczne w historii klubów, a co nie jest.

Jeśli chodzi o historie - podawałem już fakty (obalające krzywdzące mity) łatwo weryfikowalne źródłami w temacie o Legii - nie mam zamiaru się powtarzać
A z tym właścicielem to naprawdę dołożyłeś do pieca :roftl3: Abstrahując oczywiście, od tego ze twoje twierdzenie zawiera bald. Mój kibicowski honor poszedł sie jebać od kiedy gruba kasę na Legie wydaje papa Walter.
Bienias pisze:ad 1- 6 calkowicie sie zgadzam. W zwiazku z powyzszym nie ma co polemizowac.
To wszytko. Dziękuje i pozdrawiam :)
Bienias pisze:koszulki powstancze z wwaszop sa o kilka klas ladniejsze a jakosc wykonania to juz inny swiat.
Ch...uj wbijam w to czy są ładne, trendi, jazzy, maja dużo lajkow na fesbuczku i inne pierdoły.

Jeśli ktoś akceptuje koszulkę powstańcza, częściowo nawiązująca swoja estetyka do marki znanego alkoholu i na dodatek robiona dla zarabiania na powstaniu. W czysto pragmatycznym celu trzaskania forsy... to już jego problem. Musi się jednak liczyć z tym, ze komuś sie to może nie spodobać, a forma wyrażenia owej dezaprobaty może przyjmować postać... wpierdolu :wink:
Bienias pisze:Jednakze fajnie ze przeznaczaja kase na potrzeby zwiazane z PW.
"Fajnie"? To jest obowiązek!
Bienias pisze:omimo wszystko czyli jihadow itp dalej Iti rzadzi a kibice chodza na mecze...
Ta jasne :lol:

Porozumienie nic nam nie dało. Nie zabezpieczyliśmy w żaden sposób naszych kibicowskich spraw. Na wyjazdach i Żylecie siedzimy cicho jak mysz pod miotłą. W europejskich pucharach przypominamy raczej wycieczkę gwiazd TVNu na wakacjach (vide ostatni wypad na Łotwie) Towarzyszu Walter prowadź... :!:

Dzięki chłopaki za dyskusje - jednak nie mam zamiaru dywagować dalej z Wami na tematy, w których wasz Wiedza jest nie kompletna :wink:

W każdym razie mam na swoim koncie stracie z internetowa "chooligankom Bracy", czyli szacuneczek :lol:

Wróć do „Polska”