Chyba raczej Warszawiakami-a nie Warszawianami,ale to szczegół.Mikusinski pisze:Wisła się zmotywuje na mecz z warszawianami, być może wygra. Ja idę do bukmacherów obstawiać cała setkę, może wygram. Mnie się zdaje, że Liczka na dlugo w Wiśle nie zagości. Widać, że to jest śreedniej klasy szkoleniowiec, napewno gorszy od Kasperczaka, którego niestety zwolnili i wielkich tytułow po tym trenerze nie spodziewajmy się. Z Pogonią mieli wyraźne problemy, karny powinien być, Matlak był ewidentnie faulowany w polu karnym.
Przechodząc do rzeczy.
Ja mam dokłądnie odwrotne wrazenie ,niż Ty.Mi się wydaje ,ze Liczka moze zagościc w Wiśle na bardzo długa,a juz na pewno na dłuzej niż Kaperczak.
Dlaczego tak myślę?Poniewaz Liczka jest trenerem który nie robi furory w pierwszym okresie trenowania zespołu.Najpierw musi poznać dobrze zespół,ułozyc sobie z nim współprace.
A efekty jego pracy są widoczne nieco później.
A ,że jest to bardzo dobry trener ,moglismy sie przekonać chociażby obserwując jego pracę w warszawkiej Polonii.
Jak na razie w Wiśle,Liczk robi wszytko to co powinien-Wisła kroczy po kolejny tytuł Mistzra Polski,awansowała do półfinału Pucharu Polski-a wiec dalej niż za kadencji KAsperczaka.
W lidze praktycznie same zwyciestwa-tylko kilka remisów.
Natomiast co do Kasperczaka-w moim odczuciu był to zły trener.
Który kompeltnie nie miał talentu do transferów,do tego by wyczuć kto jest zawodnikiem dobrym ,kto wybitnym,a kto po prostu miernym kopaczem.Wysttarczy tu wspomniec cały szereg afrykanskich fraczy sprowadzanych przez Kasperczaka.
Kasperczak przekonywał,ze to wielcy zawodnicy-a tymczasem ci wielcy zawodnicy ledwo łapali sie do trzecioligowych rezerw Wisły,a dzies nikt juz o nich nie pamieta(co najwyzej pamieta o nich zarzad ,bo był spory problem by komuś odsprzedac tak miernych graczy typu OUDa,Omeonu i kilku inncyh ,których nawet nazwiska juz są trydne do pzrypomenienia).
TAkich własnie piłkarzy sprowadzał KAsperczak-człowiek który wiele lat spedził w Afryce i powinien bzez zadnego problemu dosztrzegac wartosciowych piłkarzy z tego kontyenentu.
Pominę już tu kwsetie postawy Wisły w europejskichh pucharach-kompromitujące porazki z Valarengą i gruzinskimi półamatorami.
Dodajac to tego kurczowe tzrymanie sie stołka trenerskiegi i niebaczenia na dobro klubu,a tylko na stan własnego konta-otzrymujemy obraz Kasperczaka jako trenera.
Oczywiscie nie deprecjonuje całkowicei umiejestnosci trenesrskich KAsperczaka-jest to solidny trener,ale raczej ponad przecietnosc nigdy sie n ie wybije i nigdy rewelacyjnym trenerem nie był,nie jest i nie będzie.