Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: rkoeman » 02 sie 2012, 15:43

porownanie pochowania lecha kaczynskiego na wawelu do zenujacej szopki pod pomnikiem gloria victis nie ma zadnego sensu

tak jak i osoba lecha kaczynskiego ma niewiele wspolnego z bohaterstwem ludzi ktorzy w 44 roku postanowili umrzec stojac. jako ludzie wolni

obawiam sie ze dyskusja z kims kto uwaza lecha kaczynskiego za bohatera oraz lyka tlumaczenia szefa MW jest z gory skazana na niepowodzenie. nie wiem ile masz lat, kim jestes i co robisz w zyciu. nie chce cie skrzywdzic jakims generalizowaniem (z gory przepraszam jezeli cie czyms uraze bo nie taki jest moj cel) ale czy ty w ogole wiesz o czym my dyskutujemy i czym dla powstancow jest dzien 1 sierpnia? czym jest dla nich pomnik o ktorym wspomnialem oraz kwatera szarych szeregow? byles tam kiedys choc raz? po zmroku by zobaczyc las plonacych zniczy i drewnianych krzyzy ? zastanowiles sie choc raz o co oni walczyli i dla kogo?

bo mam wrazenie ze nie. widocznie uwazasz ze zyjemy w zniewolonym kraju a tusk i jego swita ciagle spiskuje przeciw nam. wydaje mi sie ze srednio pamietasz czasy komuny , nie czules strachu o ojca zawinietego na dolek podczas stanu wojennego i sinych preg na jego plecach. byc moze obce ci sa wartosci AK i pierscienie obu dziadkow przechowywanych jak relikwie. bo gdyby tak bylo nie mialbys takich pogladow i cieszyl sie tym czym obecnie jest polska. bylbys z tego powodu szczesliwy. wiedzac jak dluga i ciezka droge pokonalismy

jeszcze kilka lat temu nasza wspaniala prawicowa mlodziez nienawidzila ministra ziobro ktory zafundowal im sady 24h i zero tolerancji. minelo kilka lat i okazuje sie ze indokrynacja stadionowa zrobila swoje. nastapil powrot do korzeni i jawne przyznawanie sie do chorej ideologii i symboliki. nie ma wroga pod postacia komuny to wroga sobie stworzono. tylko w ten sposob mozna zachowac jednosc i porzadek nie widzac o co chodzi tej grupce ktora steruje stadionowa wiekszoscia (tak o kibicow chodzi bo laczy sie to z tym co stalo sie wczoraj)

tusk nie jest wrogiem polski mimo bledow ktore popelnia. komorowski rowniez mimo swojego braku obycia i gaf ktore popelnia. hgw mozna nie lubic (ja osobiscie jej nie lubie) ale nie dziala ona na zlecenie sil komunistycznych dybiacych na wolnosc polski. o wiele grozniejszy jest maciarewicz wierzacy w pancerne brzozy i dziury helowe. osoba ktora zniszczyla wywiad wojskowy oraz zycie wielu osob przez swoja manie przesladowcza. ogarnijcie sie troche bo czasem sie zle robi

osobe pana bartoszreskiego zostawiam na koniec : potraficie wytlumaczyc co takiego zlego zrobil ten czlowiek? uzuwajac sensownych argumentow a nie powtarzanych bezmyslnie kalumni i bzdur?

nie doczekam sie niczego poza cytatami ze zrodel typu niezalezna.pl czy polonica
net.

doczekam sie natomiast wyzwisk na moj temat i byc moze groznych priwow ktore tradycyjnie oleje. bo bardziej ubawi mnie fakt ze komuna, ktorej nie ma, walcza ludzie majacy tak malo lat ze nie bardzo wiedza z czym walcza. ludzi ktorzy byli w glebokiej podstawowce gdy razem z kolegami stalismy z pochodniami i portretami gornikow z kopalni wujek pod domem kiszczaka. w czasach gdy mozna bylo trafic na dolek

zacznijcie w koncu myslec . to naprawde nie boli. jezeli chcecie zmieniac swiat to zacznijcie od siebie by nie robic zenady 1 sierpnia nie wiedzac po co cos krzyczycie. uzurpujac sobie prawo do jedynie slusznego obchodzenia tej rocznicy

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”