Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 16:06

Oby nikt w Milanie nie wpadl na pomysl uruchamiania akcji Matri.
Musiałem w jakimś innym źródle o tym czytać, bo teraz u nich nie widzę tej informacji.
Co masz na mysli mowiac ze styl Milanu sie zmienil ?
Gramy z Montolivo na środku pomocy, ale sprawia wrażenie operującego wyżej niż w swoim czasie Pirlo. No ale to może tylko przez to, że Olimpia była cienka. Tak czy owak - nie gramy już klasycznym defensywnym pomocnikiem, co zmienia zasadniczo naszą taktykę, bo potrzebujemy teraz kogoś zdolnego do zmienienia Montolivo, a nie defensywnego pomocnika do pierwszego składu.
Nie gramy już właściwie długimi piłkami, w ostatnich meczach grano to, czego chciał Allegri: szybko po ziemi do najbliższego rywala. Teraz mamy kadrę, która nam na to pozwala, bo z emerytami na boisku zespół nie wytrzymałby takiego tempa, do jakiego dąży Allegri.
Mnie się te zmiany podobają, nie od dziś uważam, że na braku Ibry wyjdziemy dobrze.
Przypomnialo mi sie ze jest jeszcze Kaczor w ataku
Za wiele to nie zmienia - nawet z nim w formie potrzebujemy snajpera wysokiej klasy.
zapomnialem o nim bo przez glowe mi nie przechodzi czym chlopak dysponowal kilka lat temu a czym jest teraz,czasem sie ludze ze odrodzi sie jak feniks z popiolow.
Bramka z Barceloną czy mecz z Chievo pokazały, że on wciąż ma duże możliwości, tylko nie ma jak ich pokazywać regularnie, skoro co mecz łapie uraz. To nie jest tak, że zapomniał, jak się szybko biega, panuje nad piłką czy pokonuje bramkarzy. Brakuje mu ogrania, nie umiejętności. Obawiam się jednak, że po powrocie z olimpiady szybko dozna kolejnego urazu.

Pytanie do zorientowanych - czy Pato miał urlop, czy trenował cały czas? Rok temu CA zarżnęła nam na cały sezon Robinho, szkoda by było, jakby i w tym sezonie to się powtórzyło.

Wróć do „Włochy”