Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post autor: NoName1989 » 06 sie 2012, 8:38

Emerson to lewy pomocnik, Mroczkowski mówił kiedyś że lewa noga to jedna z lepszych jakie w Polsce widział :wink:
Alex to ofensywny pomocnik, który może grać w środku i na prawej stronie, świetne wyszkolenie techniczne.
Talenty z nich podobno nieziemskie, ale to wszystko wyjdzie w praniu.
Co do wieku to wiem, że mają po 18 lat, ale niestety dokładnych dat urodzenia nie mogę znaleźć :shock: Myślę, że przed ligą na oficjalnej stronie już takie dane powinny być uzupełnione, ale w tym Klubie to nigdy nic nie wiadomo :lol:
Sprawdzany przez trenerów Widzewa litewski obrońca zaliczył testy sportowe
Właściwie od zakończenia ostatnich rozgrywek w ekstraklasie trener Radosław Mroczkowski szuka ze swoimi współpracownikami piłkarzy do środka obrony. Latem z drużyny odeszli bowiem m.in. Jarosław Bieniuk, Bruno Pinheiro i Ugo Ukah.

Wiadomo już, że w nowych rozgrywkach w Widzewie grać ma Thomas Phibel, ale potrzeba jeszcze jednego nowego stopera. W piątek podziękowano Janowi Polakowi. Czech okazał się za słaby.

W sparingu z AEK Larnaka testowany był za to Povilas Leimonas. Dwukrotny reprezentant Litwy wypadł nieźle. W ogóle dobrze spisuje się także na treningach i trenerzy łódzkiej drużyny są z niego zadowoleni. Sportowe testy Litwin więc zdał i teraz trwają rozmowy w sprawie jego kontraktu.
Czyli pewnie z braku laku będzie grał :roll:

Wróć do „Polska”