haha. A Belka to może inny obóz władzy? Ten sam którego Komorowski wybrał na prezesa NBP?Lewicowy Marek Belka nie pasował, więc go pominąłeś ? Jak rozumiesz to, że Mazowiecki, Wałęsa czy Komorowski są w jednej linii?
Co mam na myśli pisząc jedyna słuszna linia to cały układ okrągłostołowy, który opowiada bajki o historycznym porozumieniu dobrych komunistów którzy z własnej woli oddali władzę, opozycji i dlatego są ludźmi honoru. Co jest oczywiście kompletną bzdurą, ale to szeroki temat a to nie ten wątek. W każdym bądź razie PO,SLD,PSL itd. to jedna i ta sama banda, która niby się tam różni w szczegółach programowych, a i tak po objęci władzy robią to co muszą żeby ją utrzymać, swoje programiki mają w dupie vide. liberalna PO podnosząca podatki, czy lewicowe SLD klękające przed Kościołem bo trzeba jego poparcia do wejścia do UE. Głównym zadaniem tych partii jest podtrzymywanie statusu qou, pozwalania na dojenie państwa przez różnej maści sitwy, układy i układziki powstałe po przebranżowieniu się nomenklatury PZPR-owskiej po 1990 roku. Reszta to tam dodatek.
W każdym bądź razie są pewnie świętości przy których zawsze oni staną w obronie jak choćby w przypadku Bolka. Każdy kto czytał ksiażkę Lech Wałęsa, a SB i widział te dokumenty, a także oglądnął filmy Brauna na ten temat, ten dobrze wie, że był on Tajnym Współpracownikiem o pseudonimie Bolek w latach 71-76. Zresztą wystarczy odrobina zdrowego rozsądku, gdyby to nie była teczka Wałęsy, to po krzok by ją wypożyczał jak został prezydentem i zwracał z porywanymi kartkami?
Sprawa była groźna bo gdyby ludzie przyswoili, że Wałęsa był kapusiem, to może by się dokładniej zaczęli interesować jak w rzeczywistości wyglądała transformacja 89 roku. I wówczas nawet postkomuna z SLD czy Wyborcza która przez całe lata 90-te zwalczała Wałęse, metodami podobnymi co teraz do Kaczyńskiego stanęła w obronie świętości.
Ale tu nie wystarczyło tylko napisać, że Cenckiewicz jest oszołomem, bo każdy sobie mógł kupić ksiażke i sam przeczytać i społeczeństwo ewidentnie nie wiedziało co do końca myśleć, bo każdy kto się przyjrzy sprawie to stwierdzi, że coś tu śmierdzi, nawet byle kretyn. Trzeba było użyć całej artylerii łącznie z premierem i ministrami, ale i właśnie z Jureczkiem Owsiakiem, który zaczął opowiadać że będzie bił cepami każdego kto będzie opowiadał bzdury o Wałęsie. Wbrew faktom, łgał tylko dlatego bo sam jest beneficjentem tego co powstało po 90 roku. Ciekawy jestem tej historii, dlaczego akurat w niego tak zainwestowano, dlaczego akurat jemu telewizja zaczęła transmitować jego akcje charytatywną, a państwo tak hojnie się w ta włączyło. Przeciez teraz to już jest cyrk nie do pomyślenia, koncerty które organizuje miasto z samorządowej kasy, przeloty odrzutowcami Owsiaka, cały dzień w telewizji. No [k****] żeby zbierać kasę ilę się na to wydaje. Ciekawy jestem czy jakby przeznaczyć dochód z reklam z całego dnia z takiej ilości czasu antenowego jakie zajmuje ta cała Orkiestra czy by tak nie wyszło z 5 razy więcej tego co uzbiera Owsiak.
Konkludując Owsiak zaprasza na swoje imprezy tylko tych wyznających świętości III RP i o lewicowych poglądach, co wymienił Berele. Promowane jest tylko jeden lewicowy swiatopogląd i układ okrągłostołowy.
Mhm i dlatego są tam zapraszaniu tylko ludzie z lewicy, albo głoszący słuszne poglądy. No bo jeszcze jakby się w dyskusji okazało, że tam jakiś prawicowy oszołom ma rację to by Jureczek nie wytrzymał, że ta wspaniała młodzież zacznie myśleć inaczej niż on.Spotkania organizowane w ASP odbywają się w celu dyskusji z ludźmi, każdy może zadać im swoje, często bardzo nieprzyjemne pytanie, niezależnie od tego jaki masz do danej osoby stosunek. Nie ma tam za grosz lizania dupy. Dla mnie to świetna opcja, gdyż można się w ten sposób wiele nauczyć, zamiast leżec nawalonym pod namiotem.
Nikt inny jak Owsiak zapraszając takich a nie innych gości to robi.Nie ma co mieszać polityki w woodstock