Ja tylko piszę wprost jak ta impreza wygląda i jakie promowane są na niej postawy. Bo ogólnie przyjęte jest, że to niby bezpartyjna, bezidologiczna impreza(sam Owsiak gadając o tym, że nie zaprosi LK takich używał argumentów), jako wynagrodzenie dla wolontariuszy, za ich pracę. Otóż tak nie jest. Owsiak został wykreowany na wielką charytatywną postać, która dba o biednych dzieciaków i jest używany jako wielki autorytet, które ma rozsądzać spory. Jako niby ten patrzący z góry niezaangażowany obserwator. A trzeba sobie powiedzieć jasno, ma on ukształtowane poglądy ideologicznie i polityczne które promuje przy pomocy swojej akcji charytatywnej, co jest dla mnie nie do przyjęcia. Każdy powinien wiedzieć, że wrzucając hajs na WOŚP wrzuca i hajs na promowane lewactwa , róbta co chceta i promowanie określonych poglądów politycznych, poprzez właśnie Przystanek Woodstock.
I po prostu zadaje pytanie czemu akurat on i jego akcja jest tak hojnie finansowana przez budżet państwa czy samorządów poprzez organizowanie za pieniędze podatników koncertów, poprzez dawanie mu za darmo wielu godzin niezwykle drogiego czasu antenowego czy poprzez inne różne cyrki vide. odrzutowce itd. Jest wiele innych organizacji charytatywnych mniej kontrowersyjnych jak choćby fundacja Anny Dymny, które skupiają się tylko na pomaganiu potrzebującym, a nie wykorzystują tego szczytnego cele do promowania innych celów i jakoś one w ten sposób nie są traktowane. Może właśnie dlatego, że tego nie robią. Owsiak się przydaje bo pod przykrywką szczytnego celu przemyca i wpaja w społeczeństwie tą chorą ideologie.
I w ogóle nie można go krytykować bo kto by tego spróbował i napisał czy powiedział choćby to co ja to by został zjedzony przez media, że atakując Owsiaka atakuje się chore dzieci. Uważam, że taki szantaż moralny jest całkowicie nieuczciwy i społeczeństwo powinno wiedzieć, że ich hajs idzie na promowanie lewactwa, prócz tego że i idzie na sprzet medyczny. Co notabene również jest w ogóle jakimś kompletnym nieporozumieniem, bo psim obowiązkiem państwa jest wyposażenie służby zdrowia w odpowiedni sprzęt, na to choćby idą podatki czy składka zdrowotna. A tak można ukraść parędziesiąt milionów więcej niż dać na sprzęt no bo WOŚP kupi.