Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Pelart » 08 sie 2012, 13:12

40 mln to klauzula zapisana w kontrakcie, Portugalce nie muszą sprzedawać Axela, Benfica nie cierpi jak Sporting. Widocznie sezon ogórkowy ,przynajmniej w sferze piłkarskiej, negatywnie odbija się na pismakach. Z pozycji wymagających wzmocnienia znikają ewentualni zmiennicy, odszedł Altintop,który od biedy mógł grać prawego obr, odejdzie pewnie Sahin, modlimy się o odejście Kaki. Nie jestem pesymistą, ale ławka wcale nie imponuje mi, bo co wniesie takiego Lass. Higuain czy Callejon to również piłkarze, którzy w istotnym meczu różnicy raczej nie zrobią. Jakoś mi to okienko się nie widzi.

Za to Castyllia, po odejściu Joselu i Carvajala oraz prawdopodobnym awansie Moraty, przejdzie pewnie małą transformację, wzmocniona ciekawymi piłkarzami z Juvenilu i RMC powinna utrzymać się w Segunda, z przyjemnością będę śledził mecze młodych. Szkoda,że RMTV nie jest już free on air na HB. Fajnie wygląda w presezonie Jose Rodriguez, o którym wiele pozytywnych opinii słychać w mediach, mistrzowie U 19, Derik i Jese powinni wywalczyć sobie miejsce w 11 bez problemu, szczególnie ten drugi może być liderem rezerw. Sobrino , Lucas czy Christian mają szansę pokazać się w dużo mocniejszej stawce. Mini Gran Derbi będą ciekawe.

Wróć do „Hiszpania”