Re: Letnie Igrzyska Olimpijskie - Londyn 2012

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Letnie Igrzyska Olimpijskie - Londyn 2012

Post autor: Unista » 13 sie 2012, 17:15

Oglądałem sporo transmisji i szczerze powiedziawszy fajnie jeżeli jest dużo Polaków. Z drugiej strony naszych występów nie chce mi się nawet komentować. W sumie się zastanawiam co z tego, że nie zdobywamy tylu medali co kiedyś? To tylko 16 dni raz na 4 lata. :mrgreen: Z drugiej strony jeżeli chcemy mieć ich więcej to poprostu musimy wrócić do tych swoich kluczowych dyscyplin jak boks, zapasy, szermierka, ciężary itd. Po każdych IO mamy reformować sport, a po każdym Euro i MŚ piłkę nożną. :mrgreen: Skoro 2/3 sportowców uprawia tą piłkę nożną, to może w koncu zabrać się za ten jeden związek? Tylko to ma zrobić ten rząd? Rząd, który boi się ruszyć PZPN, ale wymysły przeciw klubom i kibicom, aby np. nie wnosić sektorówek trzymają się ich tęgich głów. To są jedyne reformy sportu - numerowanie i filmowanie widzów, zakazywanie im wszystkiego. Generalnie porażką jest nie tylko jakość medali, ale nawet ilość miejsc od 1 do 8... tylko 40. Co do innych krajów to Chiny i Wielka Brytania IO wykorzystały do budowy swojej potęgi bo się kreują na mocarstwa, taka Grecja padła na łeb na szyje, w Hiszpanii bez rewelacji, Brazylia też nie będzie jakimś mocarstwem olimpisjkim... bo po co? Należy finansować sport, należy dawać szanse młodzieży, ale nie traktować tego jako fabrykę do robienia medali. Mi ciśnienie całkowicie opadło.

Wróć do „Inne sporty”