Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 10:59

Kaka i tak byłby teraz dla Milanu dużym wzmocnieniem.
Powiem szczerze że za bardzo nie wiem gdzie on miałby grać. Cofniętych napastników mamy aż nadto, na pozycji "10" to on już chyba za bardzo nie chce grać a mamy przecież tam Boatenga. Oczywiście jak przyjdzie to silvio już przemówi odpowiednio misterowi aby nawet zmienił ustawienie aby tylko grał Ricky jednak realnie oceniając ten transfer jest on nam całkowicie zbędny. Potrzebujemy napastnika ale o zupełnie innych charakterystykach, potrzebujemy wzmocnień na zupełnie innych pozycjach a najmniej na ofensywnym pomocniku/podwieszony napastnik, ten transfer zaprzeczy całkowicie idei niskich kontraktów ( w moim odczuciu jak nie dostanie Kaka 6 milionów na rękę to nawet nie spojrzy na San Siro). Jedyny plus to chwyt marketingowy. Kaka jest bardzo popularny w Azji i najpewniej z nim można byłoby zarobić określony pieniądze z jego wizerunku. Dodatkowo jakoś nie jestem przekonany że po tym jak wam wcisnął Łysy szklanego Kake za prawie 70 baniek Perez teraz tak łatwo ugnie się w negocjacjach.
No ale pożyjemy, zobaczymy. Ja, po odejściu Silvy i Ibry cały czas uważam że jak przyjdzie jakiś crack to 30 sierpnia z uśmiechem na twarzy Galliani ogłosi powrót do Serie A wielkiego mistrza i nim będzie właśnie Kaka.

Wróć do „Włochy”