http://www.zonalmarking.net/2012/08/21/ ... t-everton/
Zacny artykuł na temat tego jak wczoraj graliśmy i jak powiniśmy grać. Typ nazywa tą taksę 4-2-1-3. Dwóch środkowych pomocników, przed nimi klasyczna 10 Kagawa, i przed nim trójką która będzie miała za zadanie non stop być w ruchu i wymieniać się pozycjami. Myślę, że to najbardziej odpowiednia taksa. Na prawej Nani/Valencia, w środku napadu Van Persie, a z lewego skrzydła schodzący napastnik Rooney, tak jak wczoraj grał Welbeck. Tutaj mógłby też grać Young. Ziomek piszę to o czym tutaj wspominali wcześniej Red czy Morrow, że brakuje nam silnego środkowego pomocnika, co było widać wczoraj. I możemy mieć jeszcze z paroma drużynami, które będą grali siłowo problem. Wcześniej byłem zwolennikiem bardziej sprowadzenia kogoś w stylu Modrica do taksy 4-4-2 czy 4-4-1-1, ale jeśli w ten sposób mamy grać to tak trzeba byłoby sprowadzić kogoś silnego, ale jednocześnie na odpowiednim poziomie piłkarskim kogoś w stylu Yayi Toure. Do głowy przychodzi mi Dembele, albo co pokazał wczoraj Fellaini. Mamy kogoś w miarę podobnego w kadrze jak Fletch, ale ja jakoś nie wierzę, że on będzie w stanie wrócić na tak wysoki poziom. Przecież jego organizm non stop będzie osłabiony tą chorobą
.
Kuźwa marzy mi się ten środkowy pomocnik bo z nim bylibyśmy niemal kompletni, ale jakoś czuję, że to tylko czcze życzenia i Fergie już nikogo nie kupi...