Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 23 sie 2012, 14:16

Też uważam, że po transferze Kagawy zupełnie nam niepotrzebny Eriksen. Dembele idzie jakoś przekwalifikować i to ciekawy gracz ale nie o taką charakterystykę do końca mi chodziło. Też więcej widzę związku z zainteresowaniem Herrerą z Klebersonem niż z Bebe, Bebe został wzięty zupełnie znikąd, Ferguson przed transferem podobno nie widział go na oczy, historia jak z bajki, tyle, że życie to nie jest bajka więc kariery wielkiej nie zrobił i zapewne nie zrobi. Herrera jakieś możliwości ma i może kiedyś coś z niego będzie, zgadzam się, że potrzebny nam twardy box-to-box, ktoś kto wyczyści przed polem i ewentualnie podłączy się do przodu z naciskiem jednak na grę defensywną. Wydaje mi się jednak, że ciężko upatrywać w tym sezonie kogoś takiego w 22-letnim Meksykańcu, który waży 69kg przy 180 cm wzrostu i zagrał raptem jeden sezon w lidze meksykańskiej a jego największym sukcesem jest dobry występ na IO. Gdybyśmy szukali alternatyw albo opcji za 2-3 lata, proszę bardzo ale żeby nasz skład był kompletny potrzebujemy kogoś na teraz.

Póki co to tylko plotki więc podchodzę do tego z dystansem. Jak trafi do nas nie będę zaskoczony bo to ruch w stylu Fergusona choć cena martwi, nie będę jednak zdziwiony jeśli już nikt nie trafi na OT w tym okienku.

Temat Kaki dla mnie nie istnieje, nie jesteśmy domem spokojnej starości, spora pensja dla gracza mimo wciąż przyzwoitego wieku już w zasadzie wypalonego i mającego częste problemy z kontuzjami? To ja już wolę żeby ta kasa poszła na pensję Naniego. To jedno, a drugie, że zupełnie nie potrzebujemy Brazylijczyka.
I wcale nie potrzebujemy kogoś na gwałt, potrzebujemy raczej alternatywy dla Carricka i zawodnika, który w niektórych meczach zagra obok niego aby wzmocnić defensywę.
Dokładnie to.

Wróć do „Anglia”