Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 20:32

Parę uwag po weekendzie:
Po pierwsze Cassano to człowiek pozbawiony honoru. Jego dzisiejsze wypowiedzi mnie w tym utwierdziły. Żenujące jest to, jak człowiek, który Milanowi zawdzięcza nie karierę, triumfy lub fortunę, ale życie, tak łatwo potrafi odciąć się od tych ludzi. A przede wszystkim od Gallianiego, który wyciągnął go z piłkarskiego dna, jakim było wygnanie z Sampdorii. Jego brednie o tym, że wina jest po stronie Milanu, można włożyć między bajki. Widać, że potwierdziły się moje wcześniejsze doniesienia - on chciał być centralną postacią, piłkarzem nieusuwalnym, a tymczasem Allegri chciał stawiać na innych. W tym świetle ta wymiana jest do przełknięcia, choć wciąż - przez finanse - z trudem.
Po drugie:
Bramkarze: Abbiati, Amelia, Gabriel (n. 59)
Obrońcy: Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Yepes, Zapata
Pomocnicy: Boateng, Carmona (n.55), Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino, Traorè, Valoti
Napastnicy: El Shaarawy, Pazzini, Robinho.
De Sciglio jest jutro pewien występu, spodziewam się też sporo minut dla El Shaarawy'ego. Co do składu to nie wiem, czy Allegri zdecyduje się na Flaminiego czy Constanta, mam nadzieję zobaczyć w trakcie meczu obu obok Nocerino i Montolivo.
Po trzecie, chyba najważniejsze - numer dostał Vila, a odstrzelony został Mesbah: nie otrzymał nawet powołania na jutrzejsze starcie. Czytałem, że Hiszpan będzie pauzował dwa miesiące, więc może uda mu się zagrać parę meczów przed grudniem. Tak czy siak w obliczu trenowania na tej pozycji Urby'ego i Constanta nie spodziewam się żadnego nowego bocznego obrońcy, skoro alternatywą ma być Drenthe, to "we are fine as we are".
Po czwarte, co do Pato nie mam nadziei od lutego, ale nie panikujmy w drugą stronę - wypowiedzi lekarzy są uspokajające, a sam zawodnik ma pauzować 21, nie 45-60 dni.
Podobno ucieka nam też Niang (podobno przelicytował nas Everton) i EL Kadourri (będzie grał w Neapoli).
Łykaj bezmyślnie każdą plotkę, to zobaczysz też Denilsona w Milanie.
Niang chce do Milanu, jego rodzice chcą do Milanu, Caen dogadało się z Milanem, a Everton to jeden z kandydatów do walki o jego podpis, który nas nie przelicytował. El Kaddouri to był wymysł mediów. Genoa go nie chciała od początku.

Wróć do „Włochy”