Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 21:25

Zapata<Silva
Pazzini<Judasz
Co do pierwszego to pewnie, co do drugiego - Pazzini jest gorszy, ale może być bardziej przydatny, dla Cassano nie byłoby miejsca po transferze Kaki, a i teraz po jego odejściu na jego pozycji jest największy włoski talent i bardzo solidny Robinho. Co nie znaczy, że Pazzini mnie specjalnie cieszy, bo to nam powinni byli dopłacać.
Wydaje mi się, że ten wielki lament jest spowodowany tym, że wspaniałe nazwiska zastąpili anonimowi piłkarze. Niespecjalnie się tym przejmuję - jak pokazał Juventus z tych drugich można stworzyć wielki zespół, a jak pokazał rok temu Milan - posiadanie lepszych od rywali piłkarzy nie oznacza tytułu, bo oni muszą być jeszcze zdrowi.

Kadrę mamy słabszą, ale zespół może być silniejszy, jak nie będzie plagi kontuzji i sytuacji, w której nie mamy napastników czy pomocników, to może być fajny sezon. Na pewno będzie ciekawy. Drugi pewnik - w sparingach byliśmy bardziej zespołem, mimo wielkiej niedokładności, przypominało to mecze bez Zlatana, a te nam wychodziły. Już nie ma taktyki "długa piła na Szweda i czekamy".

Moim zdaniem jesteśmy o dwa transfery od bycia mocniejszymi niż w zeszłym sezonie - świetny ofensywny pomocnik i godny następca Van Bommela.
Swój optymizm opieram na tym - wolę 10 obiecujących piłkarzy od dwóch wybitnych i ośmiu wypalonych. No i jeszcze na tym, że w tym sezonie liczę na co najmniej trzecie miejsce, a nie pierwsze.
A nie jestem jedynym, który w Acerbim, De Sciglio, Constancie i reszcie widzi potencjał.

Wróć do „Włochy”