Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 29 sie 2012, 13:55

De Jong? Byłoby doskonale.
Swoją drogą potwierdza się to, co mówiłem - obok Cassano poszukiwaliśmy jeszcze jednego napastnika, więc ściągnęliśmy dwóch (nawet trzech). Transfer Kaki moim zdaniem jeszcze nie upadł, ale przekonamy się o tym 31 sierpnia. Tymczasem reszta moich przewidywań się sprawdza - obok piłkarzy do przodu idziemy jeszcze po defensywnego pomocnika.
Przewidywałem co najmniej dwa transfery, nawet trzy, teraz nie licząc Nianga już mamy dwa, a dwa inne według mediów są bardzo możliwe, pojawiają się nawet głosy, że transfer Kaki został już dopięty. Wygląda na to, że kolejny raz wyjdzie na moje. Fajnie, że okienko w ciągu parudziesięciu godzin nagle okaże się być korzystne, sam De Jong da naszej pomocy bardzo wiele, dokładnie takiego piłkarza nam potrzeba.

Co do transferu Nianga, pisałem, że brednią są plotki o zapłaceniu za niego 8 milionów euro, potwierdziło się - zapłaciliśmy 1,7 miliona euro, dalsze bonusy są uzależnione od liczby jego występów i bramek. Nie ma więc mowy, by to wzrosło do 8 milionów. Zawodnik zarobi 450k rocznie przez 3 lata.

Wróć do „Włochy”