Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 14:41

Klauzula Romy do wykupienia Bojana podobno (ale nie mam pewności co do tego) została zachowana - może go wykupić za 28 milionów euro po nadchodzącym sezonie.
Klauzula Milanu do wykupienia Bojana została ustalona na kwotę między 12-18 milionami euro. Te liczby wydają mi się być czyimś ślepym strzałem, ale na pewno klauzula w umowie wypożyczenia się znajduje, a kwota w niej jest znacznie niższa od tej, na którą zgodziła się Roma.
Bojan jest wypożyczony do Milanu z Barcelony, Milan zapłacił tylko Romie jakieś odstępne w wysokości 250 tysięcy euro. Po sezonie, jeśli Bojan nie zostanie wykupiony przez żadną z włoskich ekip, wróci do Barcelony.
Tyle mówi włoska prasa, ale może być dokładnie odwrotnie - Robinho też do nas przychodził podobno jako gracz z paszportem europejskim. ;)

Szkoda Kaki, zacząłem się trochę nastawiać na jego transfer. Tak czy owak sam De Jong już będzie olbrzymim wzmocnieniem pomocy. Jak jeden piłkarz może wiele zmienić - bez De Jonga pomoc wygląda beznadziejnie, z nim wygląda najlepiej od paru dobrych lat. Jak dla mnie mercato może zostać zamknięte z przyjściem Holendra, choć mówi się o jeszcze jednym transferze.

Wróć do „Włochy”