Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: myhalek_acm » 01 wrz 2012, 22:56

Wynik cieszy , a gra nie była taka zła . Moge sie wypowiadac tylko na temat 2 polowy a ta mi sie podobala .
Zaczelismy moze troche zbyt nerwowo , ale było to spowodowane żywiolowymmi atakami Bologni , ktore moze nie bez problemow ale udalo sie wytrzymać.

Jezeli juz mowie o obronie to De Sciglio pare razy mnie zdenerwowal swoim co tu duzo mowic niedoswiadczeniem . Mam na mysli glownie defensywe np. Odpuszczenie wejscia w pole karne jednego graczy z Bologni gdzie wyraznie go odpuscil i moglo byc 1-2 . Za to w ofensywie daje duzo dobrego . Mysle ze mozna by go sprobowac na lewej stronie obrony ( czy to aby nie jego naturalna pozycja) zamiast Antoniniego , gdy wroci Abate. Acerbi zagral dobrze pewnie , nie wybijal na slepo , silny jest to dosc latwo przestawial przeciwnikow w polu karnym ,a w wejsciach raczej czysto bez fauli . Zamiast Bonery jednak powinien grać Zapata , swoją drogą ciekawe czemu to on nie grał.

Jezeli chodzi o pomocników to piłka w 2 czesci przy kontrach dobrze chodzila i spelnili oni swoje zadanie wiec nie ma sie co czepiać.
Bardzo podobal mi sie De Jong , choc dostal żółtą kartke , grał dobrze kiedy trzeba było zwolnic zwalniał grę , kiedy trzeba było zagrać szybciej , grał szybciej . Ta żółta kartka w sumie dobrze ze ją dostał bo zapobiegł groznej akcji . Pozatym wydaje mi sie wiele razy dawał duzo opcji kolegom bo czesto pokazywal sie do gry .

Szkoda tylko ze nasz Faraon jakby troche pod formą był , moze ta reprezentacja go troche przytłoczyła . Gdy Bojan wszedl to pomimo tego ze raz stracil glupio pilke ,to gral niezle prae razy stworzl realne zagrożenie . Niang tez jak wszedl niby na 2 minuty a mial szanse ukluc .

Nie ma tez co popadac w hurraoptymizm bo szczerze powiedziawszy , wiecej zwyciestw Milanu spodziewam sie w tym sezonie na wyjazdach niz w domu z takimi sredniakami jak Bolognia , poniewaz na ich stadionach mozemy oczekiwac tego ze te zespoly bedą probowac grac otwartą Pilke . A to pozwala na gre z kontry co przy obecnym skaldzie personalnym wydaje sie byc dobra alternatywa do grania pozycyjnego ataku .

Co do pomyslow na przyszle mecze na pol skrzydlo dalbym Boatenga z Nocerino oraz De Jongiem przed obroną a na trequartiste wystawil Emanuelsona, ktory wydaje mi sie okresem przygotowawczym i koncowka tamtego sezonu moze byc na tej pozycji w obecnej sytuacji kontuzji Montolivo bardzo przydatny .
O obronie juz mowilem jakbym chcial by wygldala .
Atak to wiadomo Pazzo pod nim podwieszony Bojan i do przodu .

Swoją drogą Pazzini moze byc idealnym napastnikiem do obecnego Milanu . Napewno bedzie wykazywal duze zaangazowanie , wrzutki od De sciglio zdecydowanie są dobre , Antonnini tez czasem cos dogra , ma on tez nosa do goli takich jak 2 dzisiaj a przy 3 to poezja . Mam nadzieje ze wyrosnie na idola trybun .

Bo ja w przeciwienstwie do większosci was bardzo cieszę sie z tej wymiany . Cassano nigdy nie specjalnie nie przekonywal , maly niewidzieczny grubas , na dodatek ze zrytą psychą , takze nie ma co zalowac . Trzeba walczyc i pracowac by pomimo strat ten sezon dal nam wiele radosci .

Forza Szalony( :boruta: ) Milan

Wróć do „Włochy”