Z meczy, które będą leciały równolegle mnie najbardziej interesuje Patriots - Titans. Ekipa z Bostonu po przegraniu SuperBowl będzie żądna krwi, to ekipa skazana na sukces i pewniak przynajmniej do finału konferencji jak nie do wygrania całego SB. IMO w ich dywizji w drodze do finału ligi mogą im zagrozić tylko Ravens. Tennessee Titans w swojej konferencji pewnie zostaną za Texans ale mogą trochę namieszać i awansować do PO. Może być całkiem interesujący mecz.
Prawdziwy hit jednak dla mnie będzie leciał o 22.25 a mianowicie Green Bay Packers - San Francisco 49ers. Dwaj wielcy faworyci dywizji NFC, gdyby nie to, że będą musieli na siebie trafić w finale NFC to byliby faworytami do obsadzenia SB a tak zagrają tam tylko jedni z nich. 49ers byli dla mnie najmilszą niespodzianką poprzedniego sezonu, ich występy w PO były i znakomite i emocjonujące. Pojedynek z Saints z Nowego Orleanu to jeden z lepszych meczów minionego sezonu, prowadzenie w ostatnich 5 minutach zmieniało się kilka razy a decydujące punkty ekipa z SF zdobyła kilkanaście sekund przed końcem. Mam do nich sympatię i liczę, że odegrają równie poważną rolę w tym sezonie co w poprzednim. Znowu finał dywizji? Stać ich nawet na wygranie całej ligi.
Przeszkodzić im mogą Green Bay Packers. Ta drużyna ma wszystko, młody, znakomity skład, Rodgersa, który mimo tego, że jest gwiazdą ligi dopiero wchodzi w najlepszy wiek, w zeszłym roku wykręcili kosmiczny bilans 15:1, na nic się to zdało Giants ich zjedli i sięgnęli po wygraną w całej lidze. W tym roku jestem spokojny, w finale dywizji powinni się znaleźć a co dalej zobaczymy. W każdym razie jutrzejszy mecz z 49ers zapowiada się ciekawie, pojedynek Rodgersa ze Smithem, byłą 1 draftu który wydawał się skreślony ale odpalił no i być może najlepsza defensywa ligi drużyny z SF kontra najlepszy ofensywny team ligi z najgorszą obroną. Może być ciekawie